Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Слуга» Безугла цікавиться, чи люди… бажають депутатам смерті

«Людина державної ваги» — народна депутатка України, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла — зробила, на її думку, відповідальний, а на думку загалу — безвідповідальний, а як на мене — придуркуватий крок. І вже не перший…

Мар’яна Безугла поруч з президентом, який морально відповідає за своїх горе-«слуг».
Мар’яна Безугла поруч з президентом, який морально відповідає за своїх горе-«слуг».

На своїй сторінці у соцме­режах Мар’яна Безугла ор­ганізувала опитування гро­мадян, тему якого могли придумати лише несерйозні люди, а не такі, в яких у порт­фелі диплом лікаря і за плечи­ма — досвід роботи у медичній галузі. Членкиня президент­ської фракції запитала у сво­їх читачів (увага!): чи бажають вони народним депутатам смерті? Саме так — не інак­ше! Вам не причулося! І, зна­єте, 66% респондентів відпо­віли на її нав’язливу цікавість ствердно: «так».

Було у «слуги» Мар’яни ще одне запитання аналогіч­ної тональності, щоправда — більш толерантної. Поцікави­лася у загалу: чи бажаєте ви, щоб нардепи поточного скли­кання Верховної Ради України сиділи у в’язниці? І тут неспо­діванок не було. 61% опита­них відповіли: «Більшість — так! Але є нормальні».

Для чого член парламенту затіває такі популістські ігри з виборцями? Безперечно — щоб сподобатися. Щоб по­казати себе простою смерт­ною, «своєю». Щоб підіграти їхнім емоціям. Щоб піднятися над іншими парламентарія­ми. Зрештою, щоб пригасити колишні скандали, в які сама вляпалася по вуха…

Але ж чесний політик так не має робити!

35-річна депутатка «Слу­ги народу», членкиня міжфракційного об'єднання «Гуманна країна» шокує сво­їми зашкварами регулярно. Крайній раз вона «прослави­лася», коли публічно ствер­джувала, що люди із зайвою вагою не можуть очолювати Музей Голодомору. Ще рані­ше вона внесла у парламент законопроєкт, який давав би право нашим командирам на фронті за невиконання їх­ніх наказів розстрілювати під­леглих військовослужбовців. У військових колах звинува­чували цю одіозну депутат­ку, що, приїжджаючи у розта­шування бойових підрозділів, дозволяла собі повчати їхніх командирів, давала катего­ричні вказівки, чим значною мірою дезорганізувала бо­йову роботу. Є багато інших слушних претензій до цієї де­путатки.

У мене немає запитань до Мар’яни Безуглої - з нею давно все зрозуміло. У мене запитання до Володимира Зеленського, який «благо­словляв» народних депута­тів у свою політичну силу, на­зивав їх «новими обличчями», ледь не клявся, що вони бу­дуть «честю, совістю і розу­мом», добірною політичною елітою. Вийшло зовсім на­впаки. Члени «Слуги народу» цілком скомпрометували по­пулістську назву своєї полі­тичної сили, її саму та її «бать­ків» і натхненників. Це має чесно визнати президент. І перестати гратися у попу­лізм.

Схожі новини