Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росіяни запустили фейк про італійську акторку-фанатку путіна

  • 11.03.2024, 12:40
  • 461

Відома італійська актриса Орнелла Муті, яка пишається своїм російським корінням та навіть мріяла отримати громадянство рф, вкотре відвідала батьківщину предків, однак до т. о. Маріуполя вона не заїжджала, як пишуть російські фейки. Новини про те, що актриса позувала на тлі маріупольських будинків, пропагандисти «доводили» фотографією з Сочі

Фото: TACC
Фото: TACC

Орнелла Муті справді тижнем раніше приїхала до росії, де зустрілася з учасниками Всесвітнього фестивалю молоді в Сочі. Там на одному з будинків вуличний художник Йоріт Чіро Черулло намалював портрет співгромадянки на знак єднання двох культур.

Італієць вже не вперше ганьбиться своїми роботами, створюючи зображення в рф та в окупованих українських містах. Одне з таких зʼявилося в Маріуполі, де художник без дозволу автора переніс фотографію дівчинки, яка плаче, на стіну будинку.

До речі, кадр був зроблений австралійською фотографинею, котра не давала на це дозволу, а тим паче не поділяє думок росіян про те, що дитина плакала через «снаряди НАТО», зображені на муралі.

Після скандалу Йоріт Чіро залишився в росії та продовжив догоджати кремлю, цього разу зобразивши актрису, яка зізналася росії в любові під час повномасштабної війни.

Примітно, що сама Орнелла Муті в Instagram підтвердила, що світлина була зроблена в Сочі.

Ймовірно, фейками про начебто «визнання» зіркою Маріуполя як частини рф пропагандисти вирішили відвернути увагу від цьогорічного «Оскара», де фільм про злочини росії «20 днів у Маріуполі» здобув одну з головних нагород.

Схожі новини