Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«путін — терорист і вбивця, путін має бути в Гаазі»

  • 26.03.2024, 12:05
  • 358

Петро Порошенко в ефірі французького телеканалу LCI наголосив, що будь-які спроби путіна звинуватити Україну у московському теракті - це чергова цинічна брехня держави-терориста, яка 10 років поспіль вбиває українців

«Не існує жодного доказу, що до цього теракту будь-як причетні українці. Багато випадків було, починаючи від перших днів перебування путіна при владі. Хочу нагадати всім кейс, який називається „ростовський цукор“, коли в підвалах цивільних будинків росії фсб рф під керівництвом путіна закладало вибухівку для того, щоб підірвати і викликати найбільшу кількість жертв, які дозволять путіну перейти до диктатури і авторитаризму», — сказав Порошенко.

«Хочу наголосити, що президент Макрон абсолютно справедливо заявив, що покладання провини на Україну є цинічним, дослівно цитую, і контрпродуктивним. Білий дім чітко наголосив, що не існує жодних ані розвідувальних, ані прямих, ані таємних підстав стверджувати, що Україна до цього має будь-яке відношення», — зазначив Порошенко.

«Я наголошую, що на сьогодні методами боротьби, якими користуються терористи, володіє, здійснює і реалізує злочинець, ім'я якого путін. Тому що, якщо ви згадаєте маріупольський драмтеатр, пологовий будинок в Маріуполі, злочини в Бучі, в Гостомелі, в Тростянці, навколо Чернігова, атаку на торговий центр в Кременчуці, на вокзал Краматорська, удари по Вінниці, злочини в Одесі - скрізь, де путін ракетами вбиває десятки і десятки цивільних українців», — нагадав Порошенко.

«путін — терорист і вбивця, путін має бути в Гаазі. І думаю, що перший крок, коли виписаний ордер на його арешт, є кроком в правильному напрямку», — вважає Петро Порошенко.

«Атаки путіна на Україну почалися 10 років тому. За останні 2 роки — це понад 1000 ракет, які прилетіли по цивільних цілях України. І єдина позиція, яка може бути зрозумілою для всього світу — це факт, що путін думає як терорист, путін діє як терорист, і це означає, що путін і є терористом», — наголосив Порошенко.

«Моє звернення до французів, до європейців, до громадян країн-членів НАТО: нам треба зберігати стратегічну єдність. Бо тільки наша єдність, тільки підтримка України, тільки рішучість наших дій, тільки розмова мовою сили дозволить нам зупинити путіна і врятувати континент. путін слабшає, путін не знає, що йому робити. путіну ніколи нас не залякати, і доки ми будемо вірити в нашу перемогу, путін приречений. Повірте, я знаю про що я кажу як президент країни, яка п’ять років тримала російські війська, не дозволяючи їм наступати далі», — зазначив Петро Порошенко.

Схожі новини