Передплата 2024 «Добрий господар»

путін заявив, що Україна нібито готувалася прийняти стрільців, які скоїли теракт у Підмосков'ї

  • 23.03.2024, 16:35
  • 589

Глава рф володимир путін заявив, що українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти підозрюваних стрільців, які напередодні відкрили вогонь у підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол»

Фото: Цензор Нет
Фото: Цензор Нет

Про це путін заявив у зверненні до росіян 23 березня.

За його словами, всі четверо безпосередніх виконавців теракту, які стріляли й убивали людей, «знайдені та затримані».

«Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлене вікно для переходу державного кордону», — заявив путін.

Глава рф стверджує, що російські силовики намагаються з’ясувати, хто забезпечив стрільців транспортом, намічав шляхи відходу, готував схрони зі зброєю та боєприпасами.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов наголосив, що поширювана росією версія про те, що виконавці теракту в Підмосков'ї тікали в Україну, «не витримує жодної критики».

«Для цього не треба бути експертом з питань безпеки. Понад два роки триває повномасштабна війна, прикордонні території насичені ворожими військами, спецагентами, представниками спецслужб, силовиками. Лінія кордону замінована, спостереження ведеться всіма засобами, включно з аеророзвідкою, з обох боків. Такі області, як Бєлгородська і Курська, взагалі зараз є зоною активних бойових дій після останніх подій. І, зрозуміло, ця версія не витримує критики, це розуміють усі у світі, крім, можливо, зазомбованого російського населення…

Зараз є всі ознаки того, що ми маємо справу саме з такою діяльністю російських спецслужб. Далі, цілком імовірно, буде нагнітання істерії, закручування гайок і ліквідація навіть формальних залишків громадянських прав і свобод".

Схожі новини