Передплата 2024 «Добре здоров’я»

1 мільярд з місцевого бюджету столиці на підтримку ЗСУ

  • 29.02.2024, 18:04
  • 427

Депутати «Європейської Солідарності» змогли дотиснути Київраду, яка врешті-решт підтримала виділення додаткового мільярда гривень на потреби ЗСУ

Про це повідомила лідерка «Євросолідарності» Марина Порошенко одразу після позитивного голосування.

«У мене гарна новина. Ми сьогодні нарешті проголосували виділення 1 мільярду з місцевого бюджету столиці на підтримку Збройних Сил України. Це дуже важливий крок. Йшли ми до нього 2 місяці. Це було непросто. І сьогодні в залі були запеклі і гарячі дискусії, окремі політичні сили протистояли нашому рішенню», — сказала Марина Порошенко.

Вона подякувала всім депутатам, які проголосували за підтримку ЗСУ. «Це об'єднало весь зал і показало, що для нас дуже важлива перемога України. Це тільки перший крок. Я сподіваюся, що протягом року ми будемо ще шукати гроші для того, щоб їх перерахувати на підтримку ЗСУ, які сьогодні так необхідні, щоб закуповувати FPV дрони, щоб закуповувати зброю необхідну, снаряди для протиповітряної оборони і все необхідне», — говорить Марина Порошенко.

Володимир Прокопів зазначив: «команда „Європейської Солідарності“ у Київраді є професійною і фаховою. Якщо ми готуємо якийсь проєкт рішення, ми точно знаємо, що він буде виконаний. І ми забезпечуємо, щоб рішення і наші кошти максимально швидко трансформувалися у засоби, якими наші герої будуть вже незабаром палити русню для того, щоб Україна виграла в цій війні».

Член бюджетної комісії Андрій Порайко розповів, наскільки важко проходило це рішення. «На превеликий жаль, бюджетна комісія намагалась саботувати прийняття цього проєкту рішення. І окремі депутати продовжили цей саботаж вже у сесійній залі. Однак завдяки нашій спільній позиції, завдяки нашій єдності, наполегливій позиції „Європейської Солідарності“ ми все-таки прийняли цей проєкт рішення», — говорить депутат.

Депутатка Київради Дінара Габібуллаєва додає: «пишаюся, що команда „Європейської Солідарності“ об'єднала весь зал, 66 голосів, попри те, що дійсно були такі палкі баталії. Об'єднання навколо армії - це наш пріоритет, він є і залишається, і тому ми закликаємо всіх колег брати приклад, доєднуватися і громадськості це показувати, що ми єдині у підтримці ЗСУ».

Схожі новини