Передплата 2024 «Добра кухня»

Кредобанк — у ТОП-3 найбільших банків України за достатністю капіталу

  • 23.01.2024, 10:06
  • 451

Кредобанк посів друге місце серед банків України за рівнем достатності капіталу. Такими є результати оцінки стійкості українських банків, проведеної Національним банком України у грудні 2023 року

Оцінку стійкості вперше після повномасштабного російського вторгнення пройшли 20 українських банків, що разом мають більше 90% активів банківської системи держави. Оцінка здійснювалася Національним банком та включала оцінку якості активів, верифікацію найбільших об'єктів застави за кредитами, екстраполяцію результатів оцінки якості активів та розрахунок показників діяльності банку на наступні три роки. За результатами прогнозного розрахунку показників Кредобанк входитиме до ТОП-5 банків із найвищим рівнем достатності капіталу серед 20 найбільших банків України протягом наступних 3-х років.

«Результати оцінки стійкості банків України підтверджують надійну роботу Кредобанку в умовах повномасштабної війни. За 2023 рік банкові вдалося зберегти довіру клієнтів — кошти корпоративних клієнтів зросли на 45%, а фізичних осіб — на 32%. Минулого року банк активно кредитував українську економіку — портфель кредитів юридичних осіб зріс на 23%, або майже на 1,9 мільярда гривень. У 2024 році банк продовжить роботу над розширенням програм кредитування бізнесу у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, які сприятимуть відбудові України», — говорить голова Правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

За підсумками роботи у 2023 році Кредобанк також отримав низку відзнак експертної та медійної спільнот України. Зокрема, банк посів перше місце у рейтингу надійності депозитів українських банків за версією агентства «Стандарт-Рейтинг», стабільно залишався на четвертій позиції рейтингу стійкості банків України й на третій позиції ренкінгу банків за показником лояльності вкладників за версією порталу «Мінфін», а також перше місце у номінації «Овердрафти» щорічного дослідження «25 провідних банків України» від агентства «Фінансовий клуб».

У дослідженні «25 провідних банків України» Кредобанк також посів 9-те місце у загальному рейтингу банків, а також здобув 3-тє місце у номінації «Ощадний вклад», 5-те місце у номінації «Лізинг», 7-ме місце у номінаціях «Кредити малому і середньому бізнесу» та «Зарплатні проєкти», 8-ме місце у номінаціях «Преміальний банкінг» та «Обслуговування юридичних осіб» та 10-те місце у номінації «Обслуговування фізичних осіб у відділенні».

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини