Передплата 2024 ВЗ

Трибуни «Арени Львів» готові відкрити лише для тисячі глядачів

Про безпекові нюанси розповів для «ВЗ» в. о. директора ДП «Арени Львів» Юрій Майборода

Арена Львів. Фото: Цензор.НЕТ
Арена Львів. Фото: Цензор.НЕТ

Кабінет Міністрів доручив Міністерству молоді та спорту України, МВС та експертам безпекових органів розробити алгоритм допуску глядачів до трибун стадіонів тилових регіонів. Аргументи для такого рішення — допуск вболівальників на трибуни сприятиме розвитку спортивної галузі, значно покращить фінансовий стан спортивних організацій, а також зарядить уболівальників емоціями. «Жодна телетрансляція повністю не замінює емоції стадіону. Але першочергове питання для нас — безпека глядачів та спортсменів», — сказав тимчасово виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» в. о. директора ДП «Арена Львів» Юрій Майборода, ідея відкрити стадіон для вболівальників хороша, але львівський євростадіон має нюанси — укриття розраховане лише на тисячі осіб. Тож якщо буде рішення міністерства відкрити трибуни, то можна буде впускати не більше тисячу спортивних фанатів. А чаша стадіону розрахована на 32 тисячі глядачів.

За його словами, УЄФА висуває норми: у разі повітряної тривоги чашу стадіону глядачі мають звільнити за 8 хвилин, а територію — за 16 хвилин.

«Зараз на «Арені Львів» відбуваються футбольні матчі, але без глядачів та з трансляцією, — продовжує розмову Юрій Майборода. — 8 грудня гратиме «Шахтар». Також «Арена Львів» є домашнім стадіоном для двох футбольних клубів — ФК «Рух» і ФК «Шахтар».

Попри воєнний стан та брак спортивних заходів, «Арена Львів» не має суттєвих боргів за комунальні послуги — допомагають футбольні клуби та державний бюджет. Юрій Майборода каже, невеличкі борги виникають, як правило, в зимовий сезон, але і їх за місяць-півтора покривають. На стадіоні ремонтують поле та споруди, аби після війни стадіон був готовий до великих матчів.

Схожі новини