Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Куріпки на… «Арені Львів»

Прилітали не на футбол, а на вечерю

На газоні львівського стадіону польові птахи непогано підкріпляються.
На газоні львівського стадіону польові птахи непогано підкріпляються.

Ті, хто спостерігав за недавнім футбольним матчем на стадіоні «Арена Львів» між «Шахтарем» і «Вересом», звернули увагу, що перед спортсменами на газоні спочатку з’явилася зграйка птахів. Коментатор помилково назвав їх «маленькими курочками». Насправді ж то були куріпки.

Ці пернаті живуть і гніздяться у полях. Особли­во багато їх там у період жнив, коли достигає збіжжя. Взимку живляться насінням бур’янів, сходами озимини, іншої трави. Коли на початку грудня у Львові випав глибокий сніг і прикрив зем­лю, увагу куріпок, які живуть на околицях міста по­близу головного стадіону, привернула смарагдова трава футбольного поля. І вони вирішили полетіти туди, щоб посмакувати вітамінною зеленню.

— Наш агроном Віктор Книшук розповів мені, що зграйка із шести-семи куріпок на нашому об'єкті з’явилася десь за чотири дні до згадано­го матчу, — розповів кореспондентові «Високо­го Замку» в.о. директора «Арени Львів» Юрій Майборода. — Залітали вони у чашу стадіону че­рез променаду, приземлялися на газон і скубали зелену травичку — бо де ж іще вони зараз її зна­йдуть? Наші працівники доброзичливо зустріли появу цих птахів, вважають, що вони прилітають на удачу, додають позитиву.

Брати наші менші на спортивних об'єктах — не рідкість. У розпал поєдинків на футбольному полі часто з’являються собаки, коти, півні, яких зі со­бою приносять вболівальники, а також ворони, голуби. Автор цих рядків бачив колись навіть зай­ця. Кілька років тому у місті Трнаві, де збірна Сло­ваччини грала проти підопічних Андрія Шевченка у рамках Ліги Націй, я спостерігав, як перед мат­чем місцеві фани запускали крилатого талісмана словацької збірної - сокола. Його проліт над три­бунами стадіону ім. Антона Малатинського вбо­лівальники зустрічали оваціями. Підбадьоривши публіку, сокіл сів на руку свого господаря. І цей ритуал виявився, як кажуть спортсмени, фарто­вим — словацька збірна впевнено перемогла.

До слова, і куріпки на «Арені Львів» виявилися щасливими: донецький «Шахтар», який вважався господарем поля, шансів супернику не залишив.

Схожі новини