Передплата 2024 «Добра кухня»

Центральний матч туру — на «Арені Львів»

У суботу, 19 серпня, лідер чемпіонату «Рух» в рамках 4-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) прийматиме на «Арені Львів» сусідів по турнірній таблиці з «Колосу» (початок о 19.00 год, матч без глядачів). Раніше рухівці на своєму полі очок з ковалівцями ще не набирали

Фрагмент матчу «Рух» - «Колос», який відбувся 2 березня цього року. З м’ячем ветеран рухівців Олексій Довгий. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Колос», який відбувся 2 березня цього року. З м’ячем ветеран рухівців Олексій Довгий. Фото upl.ua

«Рух» та «Колос» провели вже п’ять ігор в УПЛ, в яких тричі перемогу святкували ковалівці, один раз була нічия та одна вікторія — на боці рухівців. При цьому у Львові «Рух» поступався «Колосу» у двох матчах. Востаннє ковалівці грали на полі «жовто-чорних» 12 березня цього року і завдяки голу Павла Оріховського повернулися додому з перемогою з рахунком 1:0. Загалом «Колос» забиває голи «Руху» у всіх матчах УПЛ.

До нового протистояння суперники підійшли з позитивними клубними серіалами в чемпіонатах. Безпрограшна клубна рекордна домашня серія «Руху» триває 8 ігор: чотири перемоги та чотири нічиї. Та й загалом рухівці не знають гіркоти поразок в УПЛ впродовж 7-ми ігор: п’ять перемог та дві нічиї і в суботу можуть покращити і цей клубний рекорд. Підопічні Віталія Пономарьова утримують ще одне клубне досягнення, перемагаючи в трьох поспіль матчах чемпіонату. Це буде 40-й домашній матч «Руху» в УПЛ.

«Колос» теж вдало стартував, набравши у трьох матчах 7 очок. При цьому ковалівці не пропускають голів в УПЛ впродовж 363-х хвилин і можуть покращити клубний «сухий» рекорд (382 хвилини). Для головного тренера «Колосу» Ярослава Вишняка це буде 40-й матч біля керма ковалівців в чемпіонатах.

Продовжуються кадрові зміни в складах клубів УПЛ. «Дніпро-1» оголосило про угоду з 19-річним бразильським нападником Венделлом Габріелем. Молодий форвард раніше виступав за «Палмейрас», але тепер приєднався до складу дніпрян. «Динамо» підписало вихованця львівського футболу, 17-річного півзахисника Віталія Михайліва. У минулому сезоні в складі «Львова» провів в УПЛ 12 ігор, а донедавна виступав за юнацьку команду «Минай».

Тим часом відбулося жеребкування 1/16 фіналу Кубка України. На цьому етапі у жеребкуванні взяли участь 8 переможців попереднього раунду (1/32 фіналу змагань) та 8 клубів УПЛ (9−16 місця за рейтингом минулого сезону). Суперником «Руху» стала команда другої ліги — стрийська «Скала 1911». Базовий день поєдинку у Стрию — 23 серпня.

Схожі новини