Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині людей ушпиталює грип «Пандемічний» та коронавірус «Омікрон»

Частка дітей, які захворіли — 52% від усіх хворих

За останніх півтора тижня у Львівській області збільшилася статистика хворих на грип, коронавірус та сезонні простудні захворювання. Вірусологи виявили циркуляцію вірусу грипу, А «Пандемічний», Covid-19 (шість варіантів штаму «Омікрон»). За останній тиждень у Львівській області зареєстровано 11 тисяч 640 випадків ГРЗ. А в попередньому тижні було 11 тисяч 143 випадки.

Про це повідомила для «ВЗ» генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

«Збільшення випадків ГРЗ — на 4%, — продовжує розмову Наталія Іванченко. — На Львівщині є перевищення епідеміологічного порогу на 9%. Це свідчить про середній рівень епідактивності. Серед усіх хворих частка дітей — 52%. Летальних випадків від простудних захворювань не зареєстровано».

Яка ситуація з ковідом?

Наталія Іванченко зазнала, що на штам «Омікрон» захворіло 328 людей, а це приблизно так само, як і попереднього тижня. «У лікарнях області через ковід перебувають 57 пацієнтів, — каже чиновниця. — Станом на 5 грудня, від ковіду вакцинувалося 13 тисяч мешканців Львівщини. Процес вакцинації не зупиняється. Закликаємо вакцинуватися людей віком 65+, які мають хронічні захворювання. Усім важливо дотримуватися комфортної температури: одягатися так, аби було не гаряче і не холодно. Також раджу часто провітрювати приміщення, стежити за сухим взуттям. Ті, хто мають ознаки застуди — не виходити на роботу, діти не повинні йти в садочок та до школи».

Маскового режиму в області не запроваджено, бо немає суттєвого перевищення епідпорогу. Наталія Іванченко каже, що маски потрібно одягати, коли треба йти в лікарню, поліклініку. Людина, яка має ознаки ГРЗ чи ковіду теж повинна виходити в аптеку за ліками у масці.

Схожі новини