Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові освятили новий костел Христа Царя Всесвіту

  • 27.11.2023, 13:45
  • 646

Напередодні, 26 листопада, відбулось освячення храму Христа Царя Всесвіту. Його збудували при Екуменічному Центрі Милосердя блаженної Бернардини Яблонської Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви у Львові

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА

Про це інформує Львівська ОВА.

На святкову месу завітав Митрополит Львівського РКЦ Мечислав Мокшицький, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, духовенство та громадськість.

«Вся Україна сьогодні у вогні війни. Збройні Сили стійко захищають кордони нашої держави. Ворог невпинно нищить наші будинки, музеї, храми — усі наші надбання. А ми вкотре показуємо, що найціннішого в нас не забрати і жодними чином не знищити — свободу. Сьогодні ми освячуємо новий храм, а це означає, що з нами Бог. Рано чи пізно кожен відповідатиме за свої вчинки, та ми знаємо на чиєму боці правда. Україна обов’язково переможе! Цивілізований світ переможе!», — сказав Іван Собко.

Папа Римський Франциск всіляко сприяв будівництву храму та Екуменічного Центру Милосердя. У липні 2020 року Кардинал Конрад Краєвський закладав камінь та освячував територію, де вже у вересні 2023 року він же освятив Екуменічний Центр Милосердя (Дім для бездомних та самотніх жінок).

Домом для бездомних та самотніх жінок опікуються сестри Альбертинки РКЦ. Дім призначений для надання підтримки тим людям, які втікаючи з місць, охоплених бойовими діями, не захотіли виїжджати за кордон і зупинилися у Львові.

Самотні матері з дітьми та жінки без постійного місця проживання можуть пожити тут, для них підготовлені кімнати. У цьому закладі також передбачена їдальня для малозабезпечених.

Схожі новини