Передплата 2024 ВЗ

Львівські медики прооперували 8-річну дитину з опіками тіла

  • 22.11.2023, 18:45
  • 460

Дівчинку оперували у львівському медцентрі, після чого транспортували до Швейцарії, де за нею наглядатимуть іноземні спеціалісти

Фото: ТМО 1
Фото: ТМО 1

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Маленька Настя разом з друзями гралася біля вогнища. Діти підлили бензин до багаття після чого полум’я перекинулось на одяг дівчинки й обпалило ніжки. Опіки складали 26% тіла. Більшість з них — глибокі.

Спочатку дитині взялися помагати у Вінниці, там надали першу допомогу. Після цього її транспортували у Львів до найбільшого в західних регіонах України опікового відділення Дитячої лікарні Святого Миколая.

В медзакладі Настю одразу взялись оперувати — спочатку відсікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який за допомогою від'ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям.

Через важкі опіки дитину відправили за кордон — до одного із найбільших опікових центрів Швейцарії — KINDERSPITAL Zürich. Туди Настусю супроводила львівська опікова хірургиня Леся Стрілка, де спільно зі швейцарськими колегами, вона продовжила оперувати свою пацієнтку.

Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру. Зараз рани вже гояться, шкіра добре прижилася і Настя вже почувається значно ліпше. За нею продовжують доглядати швейцарські спеціалісти.

Як зазначають у медцентрі, згодом на місці опіків у Насті утворяться рубці. Дівчинка буде рости, а шкіра на місці опіків — ні.

Такі рубці потрібно буде шліфувати. А щоб допомагати таким діткам як Настуся вдома — в Україні, Національний реабілітаційний центр «Незламні» та благодійники збирають на сучасний лазер для шліфування рубців у діток з опіками будь-якого ступеня. Цей апарат допоможе полегшити їхнє дорослішання й має повертати рухливість та ріст обпеченим ділянкам шкіри, які з часом твердішають і стають менш еластичними.

Підтримати збір можна за посиланням.

Схожі новини