Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські медики врятували батька десятьох дітей (ФОТО)

  • 18.03.2024, 15:45
  • 546

Чоловіка у важкому стані із сепсисом привезли до Лікарні Святого Пантелеймона у Львові

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

53-річний Сергій Кривко — із Дніпропетровська, та вже 10 років із родиною проживає у Дублянах на Львівщині. Він — багатодітний батько-вихователь у дитячому будинку сімейного типу. Подружжя завжди мріяло про велику родину. Вони мають лише одного власного сина, тому у 2008 році взяли під опіку першу прийомну дитину. Нині у них — аж десятеро діток.

Недуга застала Сергія зненацька. Сім місяців тому у нього підвищилась температура та злегка почав боліт живіт. Тоді чоловік думав, що це застуда, і не звернувся до лікаря. Та за місяць у важкому стані він потрапив у Лікарню Святого Пантелеймона. Чоловік мав нестерпний біль животі. Його лихоманило.

Після обстеження лікарі шокували багатодітного батька: у нього розірвалась товста кишка, а у черевній порожнині сформувався запальний пухлиноподібний утвір. Цей утвір пошкодив товсту, тонку кишки та сечовий міхур. Через тривалий запальний інфекційний процес виникло змертвіння частини цих органів та важке ускладнення — сепсис. Аби не допустити появи септичного шоку — критичного стану, при якому загроза летальності - вкрай висока — хірурги вирішили невідкладно оперувати пацієнта.

«Коли мене забрали в операційну, я думав тільки про дружину: що буде, якщо вона залишиться одна», — зазначив після операції Сергій.

У медиків було складне завдання.

«Під час втручання ми були вимушені видалити фрагмент товстої, тонкої кишок та фрагмент сечового міхура. Тоді вивели дві стоми на живіт — штучні отвори для виведення вмісту кишечника», — розповів Гнат Герич, завідувач відділення № 1 Центру хірургії та онкохірургії.

Після операції організм пацієнта продовжував боротьбу з інфекцією. Та на здивування самих медиків, уже за дві доби стан пацієнта стабілізувався і його перевели з реанімації у хірургічну палату. На 14-ту добу його виписали додому.

Після втручання минуло пів року. Тепер Сергій приїхав до своїх рятівників, аби ті виконали останнє планове втручання й забрали стоми для відновлення функціонування травного каналу.

Зараз на багатодітного батька чекає тривала реабілітація вдома. Та до цього він — готовий. Понад усе чоловік мріє повернути свої сили, аби допомагати дружині й надалі дбати про усіх своїх десятьох дітей.

Схожі новини