Передплата 2024 «Добрий господар»

Депутати ухвалили закон про перерозподіл військового ПДФО

  • 08.11.2023, 15:15
  • 1 273

Верховна Рада України 8 листопада схвалила в цілому законопроєкт, який перенаправить військовий ПДФО з місцевих бюджетів до армії

Підсумки голосування. Фото: Ярослав Железняк 
Підсумки голосування. Фото: Ярослав Железняк 

Про це пишуть народні депутати Олексій Гончаренко, Ярослав Железняк та Данило Гетманцев, який є головою Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

За відповідний законопроєкт № 10 037 на повторному другому читанні проголосували 253 депутати.

Згідно із документом, з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року військовий ПДФО спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: 13 млрд грн Держспецзв’язку на дрони та стільки ж — Міноборони на закупівлю артилерійських систем.

Окрім того, за цим законопроєктом доходи Дорожнього фонду у 2024 році спрямовуються в загальний фонд державного бюджету і спрямовуються на потреби оборони.

З 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, військовий ПДФО розподіляється в таких пропорціях:

  • 45% — Держспецзв’язку на дрони (прогноз 43+ млрд грн);
  • 45% — Мінстратегпрому для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн);
  • 10% — розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно, відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

При цьому «звичайний ПДФО» залишається в громадах в обсязі 64%. При цьому не менше 4% податку мають бути спрямовані на проведення розрахунків при виробництві теплової енергії, а також на підтримку підприємств з виробництва, постачання теплової енергії, а також централізованого постачання холодної води та водовідведення.

Схожі новини