Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фрукти, які підтримують рівень заліза в організмі

Їх можна знайти у будь-якому магазині

Низький вміст заліза може призводити до втоми, запаморочення та інших проблем зі здоров’ям. Хоча це зазвичай спостерігається у жінок під час менструації, вагітності та у бігунів, вміст заліза може бути порушений у будь-кого. Вживання певних фруктів допоможе підвищити його рівень.

Доктор Метт Ангов з Optimize Iron розповів, що хоча фрукти й не є сильним джерелом заліза, однак фрукти з високим вмістом яблучної кислоти (абрикоси, яблука) можуть поліпшити його засвоєння у поєднанні з продук­тами, багатими на залізо.

Сухофрукти, як-от родзин­ки, чорнослив, особливо у по­єднанні з горіхами, багаті на за­лізо. Цитрусові допомагають засвоювати негемове залізо з рослинної їжі.

Хоча м’ясо, боби, цілозер­нові продукти та овочі - най­кращі джерела заліза, дода­вання фруктів допоможе у його засвоюванні.

Доктор Ангов рекомендує їсти ці фрукти з горіхами або на­сінням, щоб уникнути стрибків цукру у крові.

Збільшення споживання за­ліза — ключовий фактор здоро­вого способу життя, а фрукти сприяють цьому процесу.

Схожі новини