Передплата 2024 «Добра кухня»

Фактори, які провокують передчасне старіння організму

  • 18.01.2023, 21:00
  • 2 225

Як можна уникнути передчасного старіння організму людини? Важливо дотримуватися певних правил, щоб загальмувати старіння судин

Кровоносні судини дуже важливі для люд­ського організму. Якщо вони негнучкі і звуже­ні, то не постачають організм корисними ре­човинами. Їхня відкритість і еластичність дуже важливі для здоров’я людини. Кровообіг в судинах може порушитися за погіршення ста­ну. Відкладення в них формуються протягом усього життя людини. Для запобігання перед­часному старінню рекомендується звернути увагу на такі фактори.

Перш за все, важливо уникати зайвої ваги, оскільки жирова тканина здатна виділяти в кров речовини, що провокують запалення і негативно впливають на судини. Рекоменду­ється стежити за показниками холестерину в організмі. Він може відкладатися на стінках судин і утворювати острівці, що позбавляють їх еластичності.

Високий рівень цукру у крові провокує руй­нування шару судин і розкладає їхні клітини. За наявності підвищеного артеріального тиску організм проганяє кров під величезним напо­ром, що провокує проблеми з судинами. Вна­слідок тривалого стресу виділяється багато кортизолу і стає високим АТ. Нікотин негативно впливає на судини, провокуючи відмирання клітин. На них формуються отвори і шрами.

Наявність зайвої ваги, шкідливі звички і неправильне харчування призводять до ви­никнення хронічних запальних процесів. Вони шкодять організму людини, провокуючи пе­редчасне старіння.

Нінель Кузнецька.

Схожі новини