Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Міністр безкультур’я і цензури»

  • 27.07.2023, 15:20
  • 683

Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав звільнити з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка

«Я закликаю сьогодні зал проголосувати за відставку міністра безкультур’я і дезінформації, батька української цензури, людину, яка знищила Український культурний фонд, який був створений нами, Держкіно, не зупинила і не евакуювала українські музеї. Закликаю не наслідувати приклад, на жаль, окремих членів комітету, який проголосував проти відставки — за винятком представників «Європейської Солідарності», — нагадав Петро Порошенко.

«В порядку денному сьогодні є питання мови. Безумовно, ми за статус англійської, але не дамо пригнічувати, утискати і обмежувати українську мову, в тому числі українське дублювання», — наголосив Порошенко.

«Армія, мова, віра, ЄС і НАТО нарешті стало загальнонаціональною ідеєю. Те, що об'єднує українське суспільство. Зрушено з мертвої точки і питання віри, і сьогодні голосуємо нарешті проєкт по московській церкві. Звичайно, це є пригніченням парламентаризму, коли вісім місяців не ставиться наш закон, але хоча б так. І сьогодні ми очікуємо від Помісного Собору Православної Церкви України рішення про ще один крок від Москви про святкування Різдва, Великодня за традиційним європейським календарем», — сказав Петро Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини