Передплата 2024 ВЗ

Даяну Ястремську повністю виправдали!

На Вімблдоні не зіграє, зате на Олімпіаді в Токіо її побачимо

Федерація тенісу України повідомила, що Міжнародний незалежний трибунал зняв з української тенісистки Даяни Ястремської звинувачення в умисному вживанні допінгу.

21-річна одеситка дове­ла, що заборонений препа­рат потрапив в її організм через недбалість, а наміру в діях тенісистки не було. «Я рада й відчуваю величезне полегшення, — прокомен­тувала друга ракетка Укра­їни рішення Міжнародно­го незалежного трибуналу. — Моє ім’я очищено від усіх звинувачень! Хочу подяку­вати усім довкола за постій­ну підтримку. Окремо дякую батькові. Не можу дочека­тися свого повернення».

Отже, Даяна Ястрем­ська, яка не грала із січня цього року, нарешті може повернутися до виступів у турі WTA (Жіночої теніс­ної асоціації). Щоправда, на престижному Вімблдон­ському турнірі у Великій Британії, який стартує не­вдовзі, одеситка не зіграє — рішення про її виправдан­ня запізнилося. Зате Дая­на зможе зіграти на літніх Олімпійських іграх у Токіо (Японія), які відбудуться у липні-серпні цього року.

А тим часом…

Найкраща українська тенісистка Еліна Світо­ліна (номер 5 у рейтин­гу WTA) стартувала на трав’яному турнірі кате­горії WTA 500 у британ­ському Істборні з пере­моги. У матчі першого кола Світоліна здолала іспанку Паулу Бадосу — 4:6, 6:1, 7:6. У середу, 23 червня, Еліна мала зігра­ти в Істборні матч другого кола — проти Єлєни Риба­кіної з Казахстану.

Схожі новини