Передплата 2024 «Добрий господар»

Продає комах у шоколаді

  • 12.06.2021, 20:30
  • 899

Американка збирає цикад, покриває їх шоколадом і продає оригінальні солодощі у своїй крамниці

Незвичайний десерт миттєво змітають з прилавків, а щоб замовити порцію шоколадних цикад потрібно займати чергу за десять днів, пише Daily News.

Цьогоріч в східній частині США дуже багато цикад. Сара Дуайєр, яка проживає в американському Меріленді, вирішила спробувати використовувати комах як інгредієнт для десерту. Разом зі своїми співробітниками вона збирає цикад в гаю за своїм закладом. Комах там настільки багато, що вони буквально падають їм в руки.

Насамперед цикад поміщають в паперовий пакет, а потім перекладають в морозильну камеру. Це роблять для того, щоб низька температура приспала комах, перш ніж вони загинуть.

Наступним етапом є кип'ятіння, щоб очистити цикад, а потім їх обсмажують у фритюрі.

Фінальний процес в приготуванні екзотичних солодощів виконує сама господиня закладу. Сара посипає обсмажених цикад корицею і пікантною приправою Old Bay, а потім покриває їх шоколадом. Так виходять апетитні шоколадні цукерки з хрусткою начинкою з комах.

Важко повірити, але десерт одразу розкуповують. Сама ж американка говорить, що цикади в шоколаді мають чудовий смак, саме тому попередні замовлення на них приймають за десять днів.

«Я ходила в кондитерську школу в Парижі, щоб навчитися техніці глазурування шоколадом. І я впевнена, що ніхто звідти і припустити не міг би, що я буду використовувати її на цикадах. Зараз в світі недостатньо білка, і я вважаю, що в 2038 році люди взагалі не будуть думати двічі, перш ніж з'їсти якогось жука», — сказала Дуайєр.

Читайте також: «Шоколадні жаби» із «Гаррі Поттера» існують (фото)

Схожі новини