Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус смертельно небезпечий для тих, хто одужав, - медики

  • 24.04.2021, 20:10
  • 3 948

Протягом півроку після встановлення діагнозу життя пацієнтів в серйозній небезпеці

Дослідники і експерти медшколи Вашингтонського університету попереджають: в перші шість місяців після зараження ковідом людям загрожує серйозна небезпека, тому за їхнім станом варто стежити.

Проаналізувавши 90 тисяч історій хвороб, зокрема пацієнтів з легкою формою. Навіть у тих, у кого хвороба минала без симптомів, вони дійшли висновку, що більшість мають підвищений ризик смерті протягом півроку.

Про це пише журнал Nature, передає lenta.ru.

Медики з'ясували, що навіть у легкій формі ковіду ризик смерті істотно зростає, а що важче людина переносила хворобу — то він вищий.

Учені також попередили, що не зважаючи на те, що саме пів року ризик дуже великий, далі він знижується лише частково. Багатьом людям ковід може зіпсувати здоров'я і якість життя, тому їм варто перебувати під наглядом лікарів, і їм може знадобитися комплексна багатопрофільна медична допомога.

Відзначимо також, що за оцінками експертів, ризик смерті в перші пів року після інфікування підвищується на 60%. Вони нагадують, що ковід небезпечний тим, що може вражати майже всі системи і органи в організмі.

Читайте також: Вражає організм за лічені дні: вчені з'ясували, чому коронавірус так швидко розповсюджується організмом

Схожі новини