Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тепло вимкнуть наступного тижня. Якщо потеплішає

У понеділок, 19 квітня, у Львівській міській раді будуть вирішувати, чи припиняти подачу тепла до будинків

Заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк повідомила, що підстава для зупинення подачі опалення у будинки — середньодобова температура протягом трьох діб має бути вищою за 8 градусів тепла. А такої температури наразі немає.

«Удень — лише 3−4 граду­си тепла. І така температура буде до суботи включно. У не­ділю вже прогнозують незна­чне потепління, — зауважила Ірина Маруняк. — Тому до не­ділі не плануємо завершувати опалювальний сезон і вимика­ти тепло. Вирішувати питання щодо можливості припинення подачі тепла у будинки буде­мо в понеділок. Однак все за­лежатиме від температури по­вітря. Будемо дивитися, яка температура буде у понеділок, і на прогнози на наступні дні».

За словами чиновниці, до кінця тижня тепло будуть по­давати. «У Львові 186 індиві­дуальних теплових пунктів, що дозволяє в автоматично­му режимі регулювати пода­чу тепла. 98% будинків мають лічильники теплової енергії. Відповідно, якщо мешканці ви­значають відповідальну люди­ну, то вона може регулювати подачу тепла у будинку, неза­лежно від теплопостачального підприємства», — підсумувала пані Маруняк.

Схожі новини