Передплата 2024 ВЗ

Наступного тижня у Раді відбудуться позачергові засідання

  • 08.04.2021, 14:30
  • 493

Наступного пленарного тижня Верховна Рада після пленарних засідань збереться на два позачергові - 13 і 15 квітня

Про це написала заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук у Facebook.

«Наступного тижня у сесійній залі попрацюємо у „дві зміни“: після звичайних засідань (за графіком) проведемо ще два позачергових щонайменше у вівторок та четвер. Важливі для українців законодавчі ініціативи не можуть чекати, поки пленарка у заблокована тисячами поправок до земельних законів», — зазначила депутат.

Зокрема, планується розглянути законопроєкт № 4533 «Про конституційну процедуру»

Також депутати мають намір розглянути президентський законопроєкт про внесення змін до КУпАП та К К України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації.

Рада планує розглянути проєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування». У ньому йдеться про удосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і ЄС.

Крім того, до розгляду на позачергових засіданнях пропонуватимуться законопроєкти, які присвячені проблемі «валютних позичальників».

Зазначеному питанню присвячені 3 законопроєкти, всі вони будуть розглянуті у другому читанні.

За словами Кравчук, відкладати їх розгляд не можна, адже 21 квітня спливає термін дії мораторію на виселення з єдиного житла.

Серед інших законопроєктів, запланованих до розгляду — № 5014 «Про внесення змін до Розділу І І «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року); № 5187−1 «Про внесення змін до окремих положень законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» щодо забезпечення реалізації прав застрахованих осіб»; № 5308 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо впровадження фінансово — кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом», № 3774 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству

Заплановано також розглянути проєкт № 4555 «Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб»

Наступного тижня також мають ухвалити рішення щодо законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост».

Читайте також: Чи причетна Україна до викрадення Чауса?

Схожі новини