Передплата 2024 ВЗ

Цуцик-циркач: у букварі для першачків пропагують знущання з тварин

  • 26.03.2021, 14:35
  • 873

Зоозахисники обурені: у підручниках для дітей автори складають завдання з тваринами, які виступають у цирку. Мавпи влаштували концерт, цап гарцював на арені, а маленьке цуценя стрибало в кільце

Про це йдеться в повідомленні UAnimals у Facebook.

У поле зору зоозахисників потрапив «Буквар» для учнів 1-го класу, який популяризує цирк із тваринами.

На переконання активістів, цирк із тваринами руйнує не лише життя тварин, а й психіку дітей. Такий цирк може прищепити дітям хибне сприйняття світу, де людина має домінувати над твариною, а сильний підкорювати слабкого.

«Оскільки діти буквально сприймають світ і практично не здатні до критичного осмислення подій та речей приблизно до 9-ти років, взаємодію дресувальників і тварин у цирку вони вважатиме правильною, очікуваною й позитивною формою поведінки. У майбутньому дитина думатиме, що в подібній ситуації, коли вона буде в ролі головного, їй треба поводитись так само», — зауважують громадські активісти.

Читайте також: Шкільний підручник з хімії рекомендує дітям пити соду для профілактики раку

Зоозахисники звернулися до Міністерства освіти і науки України з питанням: «Коли шкільні підручники нарешті будуть проходити бодай якусь експертизу на науковий характер, академічну доброчесність, відсутність дискримінаційних висловлювань, а також відсутність пропаганди негуманного ставлення до тварин?»

«Ми живемо у 21 сторіччі й подібним речам — не місце в нашому суспільстві та культурі, особливо у підручниках наших дітей. Поки одні намагаються будувати в Україні гуманне суспільство, інші переконують дітей, що експлуатація тварин — це норма», — додають обурені захисники тварин.

Як відомо, упродовж 2020 року державні цирки України припинили використовувати тварин у своїх виставах. Уряд підтримав заборону такого використання тварин. Усіх тварин без винятку мали передати реабілітаційним центрам.

Схожі новини