Передплата 2024 ВЗ

ОПЗЖ відновила пам'ятник "дружби з Росією": його знесли активісти

  • 25.03.2021, 10:15
  • 685

У селі Руська Лозова на Харківщині з ініціативи голови фракції ОПЗЖ у Харківській міськраді Андрія Лесика відновили зруйнований у 2017 році пам'ятний знак "дружби українського та російського народів"

Після публічного повідомлення про це знак розбили активісти організації «Фрайкор» і виклали відповідне відео.

Лесик на своїй сторінці у фейсбуці заявив, що відновлення знаку — «принципова позиція» партії, оскільки вони «стояли і завжди стоятимуть за дружбу двох братських народів». За словами Лесика, камінь встановили в пам'ять про Переяславську раду 1654 року. На оригінальній табличці зазначалося, що на цьому місці буде встановлено пам'ятник «Воссоединению Украины и России».

Читайте також: Ленін і Сталін «привітали» кримчан із Новим роком

За кілька годин після публікації допису Лесиком організація «Фрайкор» виклала у соцмережі відео, на якому молоді люди розбивають знак, і фото з розбитою табличкою та заваленою основою.

«Сьогодні одіозний Лесик під Харковом вирішив зайнятися встановленням дружних відносин України і РФ. Ви можете побачити оперативну реакцію наших хлопців», — написала організація.

Лідер іншої громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков у фейсбуці попрохав СБУ відреагувати на дії Андрія Лесика.

Схожі новини