Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Криму знищують унікальний Фороський парк - окупант невблаганний (відео)

  • 08.03.2021, 17:45
  • 668

У Фороському парку, який вважають одним із найкрасивіших і найвідоміших у Криму, тимчасова російська влада знищує вікові дерева й організувала забудову

Місцеві мешканці безуспішно намагаються цьому протидіяти, йдеться в джерелі Крим.Реалії.

Парк Форосу для України — пам’ятка і природоохоронна територія загальнодержавного значення. На його території ростуть понад 200 видів дерев та кущів із різних куточків світу, деяким з них — понад сто років.

Окупанти ж вирішили частину парку у Форосі забудувати, і через це вирізають й викопують десятки рідкісних й екзотичних дерев.

В окупаційному «міністерстві екології Криму» обуреним місцевим заявили: будівництво законне.

Мешканці Форосу після кількох місяців безуспішної боротьби за збереження парку навіть записали звернення до президента Р Ф Володимира Путіна: «Ми, кримчани, просимо вас, нашого президента, про допомогу! У наш спільний дім прийшла біда!».

Однак це ніяк не вплинуло на темпи знищення парку.

Довідка:

Із 2016 року санаторієм «Форос» формально розпоряджається Федерація профспілок Татарстану (Татарстан — суб'єкт РФ), проте є інформація, що насправді нерухомість потрапила до рук компанії «Татнєфть».

Російське видання «РБК», покликаючись на власні джерела, близькі до уряду Татарстану, у 2016 році писало, що складну схему купівлі санаторію обрали, щоб оминути європейські й американські санкції.

Читайте також: Блокаду перемовин можна було передбачити

Читайте також:

Схожі новини