Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи виявляють ПЛР-тести мутований коронавірус: відповідь експертів

  • 24.12.2020, 11:55
  • 537

У ВООЗ заявили, що наявні тести на коронавірус дозволяють виявляти й новий мутований вірус SARS-CoV-2, штам якого вперше виявили у Великій Британії, а згодом і в низці інших країн

Про це повідомив старший експерт лабораторії ВООЗ Франк Конінгс під час онлайн-сесії, яка транслювалося у Twitter.

За словами експерта, для виявлення нового штаму коронавірусу можна використовувати наявні тести. Експрес-тести також можуть виявити нову мутацію.

«Загалом ми все ще можемо виявити сам вірус за допомогою молекулярних тестів (ПЛР-тестів. — Ред.), і, судячи з нещодавніх новин, навіть тести на антиген, або експрес-тести, все ще працюють з цими новими варіантами (SARS-CoV-2. — Ред.)», — сказав фахівець.

Читайте також: Мутація коронавірусу: чи варто боятися нових штамів?

Нагадаємо, 14 грудня Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу «VUI — 202 012/01», який передається набагато легше, аніж його попередники. Відомо вже про понад тисячу випадків зараження цим новим штамом.

19 грудня британський уряд вирішив посилити карантин від 20 грудня.

Мутований коронавірус «VUI — 202 012/01» передається легше, аніж його попередники — він може бути на 70% більш заразним. Однак немає доказів того, що він збільшує ймовірність важкого перебігу захворювання чи смерті.

Схожі новини