Передплата 2024 «Добрий господар»

Макрон починає лобіювати обмеження агроімпорту з України, — ЗМІ

  • 31.01.2024, 15:50
  • 411

Президент Франції Емманюель Макрон також тепер підтримує певні запобіжники щодо українського імпорту тієї продукції, яка особливо важлива для інтересів французьких фермерів

Фото із сайту УП
Фото із сайту УП

Тривалі протести французьких фермерів підштовхують команду Макрона до того, щоби звинувачувати ЄС у частині проблем аграріїв.

Макрон також планує обговорити це на найближчому саміті ЄС 1 лютого, а саме — щодо «екологічних» вимог до фермерів та сільськогосподарського імпорту з України, як і майбутньої угоди про торгівлю з Латинською Америкою, яка на завершальному етапі підготовки.

Під час візиту до Швеції президент Франції підтвердив, що буде просити «про деякі дуже конкретні речі» для французьких фермерів.

Серед цих заходів — виняток з вимоги ЄС до аграріїв залишати незайнятою частину своєї землі для підтримання біорізноманіття, а також обмеження для імпорту м’яса птиці і зерна з України. Прихильники таких обмежень, як відомо, є і в кількох інших країнах ЄС, зокрема — у найближчих сусідах України.

Днями французький міністр аграрної політики Марк Фесно має зустріч щодо цього із польським єврокомісаром з сільського господарства Янушем Войцеховським, єврокомісаром з внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном і віцепрем'єром Бельгії.

Схожі новини