Передплата 2024 ВЗ

Француз просидів у ящику із кригою майже три години заради хворих дітей

  • 20.12.2020, 14:35
  • 561

34-річний медик Ромен Вандендорп у суботу, 19 грудня, встановив рекорд із найбільш тривалого перебування у ящику з льодом. Чоловік пробув у льоду 2 години 35 хвилин 43 секунди, щоб зібрати гроші для дітей з онкозахворюваннями

Про це повідомляє France 24.

Ящик із 2,5 тоннами льоду поставили у спортивному комплексі містечка Ватрело. За зануренням спостерігали 50 людей, зокрема арбітри із секундомірами та двоє незалежних спостерігачів, які не знають Ромена, задля фіксації рекорду, передає місцеве видання La Voix du Nord.

До свого рекорду француз готувався 2 роки. Він тренувався на холоді, зокрема займався спортом в Альпах, щоб «подолати фізіологічні межі». Так, під час тренувань він занурювався у крижане джакузі, у холодні водоймища, сидів у 500-літровій морозилці, просив закопати його у сніг на гірськолижному курорті Шамоні.

Вандендорп після встановлення рекорду сказав, що він «дуже щасливий». «Це доводить те, що не обов'язково бути суперменом, щоби робити щось неймовірне. Якщо є мрія, потрібно триматися за неї», — сказав чоловік.

Він також розповів, що зі сторони занурення може сприйматися, як щось дуже просте, але це не так. «Перша година була під контролем, але потрібно було тримати концентрацію надалі, щоб впоратися із тремтінням», — зазначив Ромен.

Своїм зануренням медик хотів привернути увагу до організації Wonder Augustine, яка збирає кошти для лікування дітей з онкозахворюваннями. Організацію назвали на честь чотирирічної дівчинки Августини, з якою Ромен познайомився незадовго до її смерті. Завдяки підтримці медика Wonder Augustine за два роки зібрали понад 218 тисяч євро.

Читайте також: Радіоведучий зі Львова переплив протоку Босфор

Попередній рекорд із найдовшого перебування в льоду належав 43-річному австрійцю Йозефу Кьоберлю. Він просидів у льоду 2 години 30 хвилин і 57 секунд.

Схожі новини