Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дитина не може бути інструментом помсти дружини чоловікові…»

Комісія у справах дітей Новояворівської міської ради збільшила кількість годин для побачень батька з донькою

Пан Ігор зі своєю донькою Яною. Фото Ігоря Солонина
Пан Ігор зі своєю донькою Яною. Фото Ігоря Солонина

У вівторок, 16 квітня, відбулась Комісія у справах дітей, що у Новояворівській міській раді. Справа стосується військовослужбовця Ігоря Солонини. Коли чоловік повернувся з фронту, то стикнувся з проблемою: колишня дружина заборонила бачитися з їхньою донькою… Чоловік оббивав пороги державних установ, аби довести, що має законне право — бачитися з дитиною, але чиновники стали на бік матері…

«ВЗ» писав про цю історію. Після розголосу цієї проблеми у ЗМІ, пан Ігор отримав чимало повідомлень від небайдужих (знайомих і незнайомих людей) зі словами підтримки.

Дехто, щоправда, вважав, що «це сімейна справа, не треба туди лізти!». Схоже, що таку позицію займають люди, які не хочуть допомогти… Дивує також позиція деяких посадовців, які, як розповів Ігор Солонина, не одразу вникли у проблему… Чи можуть чиновники не вникати у проблему, коли вирішується доля дитини?

І ось нарешті є довгоочікувана реакція спеціальної Комісії у справах дітей. Її рішення — на користь батька.

У коментарі для «ВЗ» Ігор Солонина зауважив, що виграв лише один бій у цій справі… Але він продовжуватиме боротьбу за законне право бачитися з власною донькою.

Ось що Ігор Солонина написав на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Дитина не може бути інструментом помсти дружини чоловікові…

Друзі, я хочу подякувати усім вам за ваші слова підтримки у коментарях чи приватних повідомленнях. Ви навіть не уявляєте як мені це важливо. І у нас з вами є невеличка перемога.

Відбулось довгоочікуване розширене засідання Комісії у справах дітей, де нас з мамою моєї доньки заслухали різні посадовці. Я вдячний кожному з них, за об'єктивність і щире бажання подбати виключно про інтереси дитини. І, впевнений, що ваша підтримка теж спрацювала. Як результат — маю збільшення кількості годин побачень з донечкою без присутності матері моєї дитини. Втім, як вважає комісія, я все одно стикатимусь з тим, що сестра і матір дружини і надалі чинитимуть перешкоди. Тому за порадою керуючої у справах виконавчого комітету Олени Рис, кожен такий візит, де я не можу задовольнити своє конституційне право, фіксуватиме поліція, а далі протоколи і суд. Також триває судовий розгляд, тому… Процес триває.

Я не бажаю нікому зла, навіть після тих надуманих звинувачень у свою сторону, які почув. Моя любов до дитини вища будь-яких амбіцій…".

Під цим постом користувачі соцмереж вкотре висловили Ігорю Солонині слова підтримки. Адже справа нарешті зрушилась…

Схожі новини