Передплата 2024 «Добрий господар»

Готуємось до зустрічі Нового року: делікатний лікер із апельсинів

  • 06.12.2020, 20:10
  • 1 431

Приготувати апельсиновий лікер дуже просто, хіба що доведеться почекати близько трьох-чотирьох тижнів, щоб напій настоявся

Чим більше часу напій буде настоюватися, тим більш насичений буде смак. Зберігатися такий лікер може кілька років, пише tochka.net.

Міцність домашнього напою — близько 20−25 градусів.

Інгредієнти:

  • Апельсини — 8 шт.
  • Горілка — 0,7 мл
  • Цукор — 500 г
  • Вода — 150 мл

Апельсиновий лікер готується в два етапи. Спочатку потрібно підготувати настоянку з апельсинової цедри. І тільки через деякий час готувати сам лікер.

Спосіб приготування настоянки з апельсинової цедри

  1. Добре помити апельсини і обшпарити їх окропом. Потрібно просушити.
  2. Теркою або ножем нарізати апельсинової цедри. Намагайтеся не зачіпати білу плівку від апельсина, інакше лікер буде гірчити. Сам апельсин не знадобиться.
  3. Покладіть терту цедру в банку або бутель і залийте горілкою. Потрібно щільно закрити кришкою і поставити в темне місце кімнатної температури. Дати настоятися протягом 2−3 тижнів. Раз на 2 дні необхідно струшувати ємність.
  4. Готову настоянку процідити від шкурок. Якщо рідина злегка помутніє, можна очистити її, процідивши через фільтрувальний папір.

Спосіб приготування лікеру

  1. Видавіть з чищених апельсинів 2 склянки соку.
  2. Зваріть цукровий сироп. Для цього треба скип'ятити в каструлі воду і всипати цукор. Варити на повільному вогні 3−5 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи білу піну, поки цукор повністю не розчиниться.
  3. Охолодіть сироп до кімнатної температури і влийте сік апельсина.
  4. Потім апельсиновий сироп вливайте в настоянку. Варто перемішати і тоді розлити у пляшки. Герметично закоркувати і в темному місці залишити настоятися ще на один тиждень.

Схожі новини