Готуємось до зустрічі Нового року: делікатний лікер із апельсинів
- 06.12.2020, 20:10
- 1 431
Приготувати апельсиновий лікер дуже просто, хіба що доведеться почекати близько трьох-чотирьох тижнів, щоб напій настоявся
Чим більше часу напій буде настоюватися, тим більш насичений буде смак. Зберігатися такий лікер може кілька років, пише tochka.net.
Міцність домашнього напою — близько 20−25 градусів.
Інгредієнти:
- Апельсини — 8 шт.
- Горілка — 0,7 мл
- Цукор — 500 г
- Вода — 150 мл
Апельсиновий лікер готується в два етапи. Спочатку потрібно підготувати настоянку з апельсинової цедри. І тільки через деякий час готувати сам лікер.
Спосіб приготування настоянки з апельсинової цедри
- Добре помити апельсини і обшпарити їх окропом. Потрібно просушити.
- Теркою або ножем нарізати апельсинової цедри. Намагайтеся не зачіпати білу плівку від апельсина, інакше лікер буде гірчити. Сам апельсин не знадобиться.
- Покладіть терту цедру в банку або бутель і залийте горілкою. Потрібно щільно закрити кришкою і поставити в темне місце кімнатної температури. Дати настоятися протягом 2−3 тижнів. Раз на 2 дні необхідно струшувати ємність.
- Готову настоянку процідити від шкурок. Якщо рідина злегка помутніє, можна очистити її, процідивши через фільтрувальний папір.
Спосіб приготування лікеру
- Видавіть з чищених апельсинів 2 склянки соку.
- Зваріть цукровий сироп. Для цього треба скип'ятити в каструлі воду і всипати цукор. Варити на повільному вогні 3−5 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи білу піну, поки цукор повністю не розчиниться.
- Охолодіть сироп до кімнатної температури і влийте сік апельсина.
- Потім апельсиновий сироп вливайте в настоянку. Варто перемішати і тоді розлити у пляшки. Герметично закоркувати і в темному місці залишити настоятися ще на один тиждень.