Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія повинна дотримуватись домовленостей ТКГ, - Зеленський про порушення перемир’я

  • 08.09.2020, 14:35
  • 645

За словами президента, попри "провокації" Україна докладатиме зусиль для збереження режиму тиші

Президент України Володимир Зеленський уперше особисто відреагував на порушення режиму тиші на Донбасі. Каже, Росія повинна дотримуватись домовленостей, досягнутих на рівні Тристоронньої контрактної групи. Про це він сказав журналістам 8 вересня під час поїздки до Сумської області, пише ТСН

На запитання, чому він не реагує на порушення режиму припинення вогню, Зеленський відповів: «Ми реагуємо одразу. Є деякі речі, які ми не обговорюємо в ЗМІ, тому що наша задача — захищати не одну людину, а захищати 40 млн нашої незалежної України… Що стосується порушень, я скажу вам відверто: це найскладніша на сьогодні робота, яка тільки може бути — це зберігати життя наших українців».

Президент каже, йому важко «поверхово спілкуватись на цю тему», тому що він «дуже глибоко в цій темі».

«Дуже поверхово я не можу відповідати, особливо коли ти спілкуєшся з батьками, які вже втратили своїх дітей», — сказав він.

«Що стосується режиму тиші в 42 дні: режим тиші зберігався до тієї провокації, яка забрала життя нашого бійця. Ми на рівні міністрів закордонних справ, і не тільки, з’єднувались з РФ, яка повинна тримати ті домовленості, які були на рівні Тристоронньої контрактної групи», — підкреслив Зеленський.

Разом з цим він заявив, що Україна, попри провокації окупантів, докладатиме всіх зусиль до збереження режиму тиші. За його словами, з приводу порушення режиму тиші на Донбасі було проведено багато термінових нарад.

«Навіщо вам говорити кількість термінових нарад з приводу цієї провокації? Дійсно, багато чого робиться і зроблено як військовими, так і розвідниками нашої країни, тому ми все одно будемо робити все, щоб зберегти режим тиші, щоб уникнути великої кількості як поранених, так і загиблих», — сказав президент. Зеленський каже, що «іншого варіанту, щоб зберегти життя людей», він зараз не бачить.

Схожі новини