Передплата 2024 ВЗ

Поетичний всесвіт ліг на полотно арт-бука

Відома рівненська майстриня Олена Медведєва створила новий унікальний арт-бук – вишитий збірник поезій української вокалістки Анастасії Лавриненко з Херсону

Ця авторська робота з малюнками відомої художниці Наталії Серветник виконана на полотні запатентованим шрифтом. Так в одному фоліанті поєднано українське слово і українське мистецтво.

«Рідний, єдиний, зоряний, безмежний і теплий всесвіт, котрому присвятила усі свої вірші прекрасна українська співачка, режисерка та акторка Анастасія Лавриненко, „оселився“ тепер у вишиваній полотняній книзі з такою ж назвою. Мені навіть трішки сумно, що робота завершена. Настільки приємною вона виявилася для нас. Пані Анастасіє, нехай ця книга принесе Вам щастя! Бо нас, художницю Наталію Серветник, майстра-палітурника Андрія Медведєва та мене, людину, яка вишила ці вірші, вона реально ощасливила», — написала поетесі Олена Медведєва.

«Пані Олено, я дякую Всевишньому, який подарував нам можливість віднайти одна одну! Я дякую Вам за талант; за щире, відкрите серце; за красиву душу! Ви робите велику справу! Натхнення Вам та Божої підтримки і благословення! Пані Наталії Серветник — низький уклін Вам за красиве чудо! Це заповітна, сокровенна, навіть, сакральна відзнака! Дякую» — написала у своєму фейсбуці Анастасія Лавриненко.

Вишитий збірник поезій Анастасії Лавриненко.
Вишитий збірник поезій Анастасії Лавриненко.

Варто нагадати, що Олена Медвєдєва створила цілу серію робіт «Креативна книга». У її доробку — понад 20 арт-буків: мережевних, різьблених, солом’яних, шкіряних, бурштинових, в’язаних тощо. Майстриня вишила повні тексти «Євангелія від Івана», «Євангелія від Марка», «Євангелія від Луки», Євангеліє від Матвія". Ці роботи експонуються в Острозькому музеї книги і друкарства на Рівненщині. До речі, «Євангеліє від Матвія» увійшло до книги рекордів України.

Вишитий збірник поезій Анастасії Лавриненко.
Вишитий збірник поезій Анастасії Лавриненко.

А ще пані Олена вишила «Кобзар» Тараса Шевченка, збірки поезій Івана Франка «Народна пісня», Ліни Костенко «Я мальву поцілую у щоку», Адама Міцкевича «Ода молодості» тощо. Про свої шедеври пані Олена каже, що то її розмова з Україною. І інколи називає себе багатодітною книжковою мамою…

Схожі новини