Передплата 2024 «Добра кухня»

У кращих традиціях "епохи Януковича": податківець Любченко наживається на скрутці ПДВ і тисне на бізнес

  • 21.07.2020, 16:08
  • 712

У нас є чергова порція скручених і витрачених податків у вигляді незаконно скрученого і витраченого ПДВ.

З такою заявою виступив журналіст і блогер Олексій Кусов.
За його словами, компанія ТОВ «ТД» Азаріс «, яка «має на своєму борту аж цілих «нуль» співробітників», перекинула через себе документів по скручуванню ПДВ на суму у понад 35 млн грн.
«І знову 10 компаній продали свої документи, які були на «кока-колу», на каву, на курку і рибу, які, своєю чергою, «трансформувалися» у «зонд для годування». Ці документи потрапили до міської дитячої лікарні № 5 м. Запоріжжя «, — розповів він.
За словами журналіста, сьогодні, навіть, послуги посередників примудряються компенсовувати через ПДВ.
«35 млн грн пішло у фонд казнокрадів. Привіт, тобі, Олексіє Любченко. Скоро, я сподіваюся, познайомимся особисто», — звернувся журналіст до недавно призначеного нового глави Державної податкової служби.
Раніше схему по скрутці ПДВ через компанію «ТД» Азаріс «прокоментував доктор соціологічних наук, професор Павло Кутуєв.
За його словами в ній, окрім міської дитячої лікарня № 5 в Запоріжжі, також були задіяні Волинське обласне управління охорони здоров'я та Вінницька обласна клінічна лікарня імені Пирогова.
«Саме ж ТОВ» ТД «Азаріс» має податкові борги. Його бенефіціарами в реєстрах значаться люди, зареєстровані на окупованих територіях «, — сказав він.
Кутуєв констатує, що при новому главі Державної податкової служби Олексія Любченка повернулися старі корупційні схеми.
«Я вже неодноразово висловлювався на тему реваншу фіскалів старого режиму — представників старих фіскальних органів, яких начебто бурхливі політичні зміни залишили в минулому. На превеликий жаль, люди з минулого почали повертатися до владних кабінетів і, як ще одні реваншисти — монархічна династія Бурбонів, — нічого не забули і нічому не вчилися. У контексті українських податкових органів ця формула означає, що корупційні практики не забуті, а новому стилю життя — стилю, який вимагає ефективності та прозорості, — не навчилися «, — зазначив експерт.
Нагадаємо, що методи тиску на бізнес після зміни глави ПДС теж уже повернулися старі — часів «Януковича — Азарова». У ЗМІ злили «термінову» вказівку територіальним органам податкової «закошмарити» чітко визначені три алкогольних підприємства. І як пізніше з'ясувалося, надходили вони від підлеглого Любченко — Сергія Нефьодова, який сам в цей час перебував у відпустці і в буквальному сенсі — біля басейну і мангалу.

Схожі новини