Передплата 2024 ВЗ

На площі Ринок — фотовиставка про важкий біль домашнього насильства

Виставку фоторобіт на тему домашнього насильства назвали “ВІДЧУЙ — наскільки мені боляче!”

На світлинах відтворені життєві історії і біль людей, які постраждали від насильства. Це спільний проєкт Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді та львівської фотографині Зої Мельнійчук.

Пані Зоя майстерно передала на фото чотири види насильства — фізичне, психологічне, економічне, сексуальне… До кожного — по два фото: на одному з них зображено насильство над чоловіком, на іншому — над жінкою. Авторка виставки каже, на фото — реальні історії людей, які щодня потерпали від тиранів у сім’ї і пробували дати відсіч.

Торік профільні соціальні служби міста Лева отримали понад тисячу звернень щодо домашнього насильства, а за сім місяців цього року — шість сотень. Проте, статистика далеко не повна: є люди, які потерпають і мовчать — діти, старенькі й навіть деякі молоді жінки, які соромляться зізнатися, що мають таку проблему… Цьогоріч у Львові обіцяють відкрити притулок для жінок, які стали жертвами жорстокості тиранів-чоловіків.

У Львові працює мобільна бригада, яка надає безкоштовну допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства. Її телефон 0−800−307−305 (дзвінки безкоштовні).

Схожі новини