Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Військовий, якого раніше покарали за критику Зеленського, заявив про тиск із боку начальства

  • 04.02.2020, 16:40
  • 1 105

У Збройних силах за фактом допису в соцмережах майора ЗСУ провели розслідування та оголосили «сувору догану»

У вівторок 4 лютого майор Збройних сил Роман Ковальов повідомив про посилення тиску з боку вищих військових чинів та пообіцяв позватися до суду.

Про це майор Роман Ковальов повідомив у Facebook, передає Главком.

«Незважаючи на той резонанс, який викликала ця історія в ЗМІ, позиція військового керівництва не змінилася. Навпаки, на мене посилився тиск», — заявив Ковальов.

Майор додав, що керівництво чинить тиск також на його співслужбовців, аби вони дали негативну характеристику про Ковальова.

«Щодня мене викликають поважні полковники до себе в кабінети, аби провести зі мною якусь бесіду, а тим часом досі не прийнято рішення щодо мого подальшого проходження служби», — додав офіцер.

Я вважаю, що військовослужбовець — це не раб. Він має права, як і будь-який громадянин України, в тому числі, — на свободу слова.

Майор Ковальов повідомив, що ввернеться до суду, аби довести свою правоту.

Нагадаємо, ЗМ повідомляли минулого тижня, що оперативний черговий Командування Сухопутних військ побачив негативний допис майора у Facebook про президента Зеленського. Черговий доповів про допис в мережі та за його фактом розпочали службове розслідування.

«Внаслідок низького рівня військової дисципліни та неналежного дотримання вимог статутів Збройних Сил України офіцер… опублікував на своїй сторінці в Facebook повідомлення негативного характеру на адресу президента України Володимира Зеленського, в якому висловив невдоволення результатами роботи президента на займаній посаді із закликом залишити займану посаду», — йдеться в наказі командувача Сухопутних військ України Олександра Сирського.

За результатом розслідування майора притягли до дисциплінарної відповідальності та оголосили «сувору догану».

Схожі новини