Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін на зустрічі з Меркель наполягав на "особливому статусі Донбасу"

Президент Росії заявив, що закріплення Україною закону про особливий статус Донбасу – "гарний крок у правильному напрямку".

Про це він сказав після переговорів із федеральною канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель 11 січня.

За словами Путіна, вони з Меркель «детально обговорили» врегулювання конфлікту в Україні, який глава РФ назвав внутрішнім.

Закон про особливий статус, на думку Путіна, «повинен стати безстроковим». «Необхідно закріпити особливий статус Донбасу в українській Конституції, що теж відображено в мінських угодах», — сказав він.

«За обопільною думкою, мінські угоди залишаються безальтернативною основою для нормалізації ситуації на південному сході України», — заявив Путін.

Меркель же додала, що на зустрічі з президентом Росії вони говорили і про «нормандський формат». За її словами, в Парижі всі проблеми вирішити не змогли, але в результаті провели обмін полоненими і домовилися про режим припинення вогню. Ці кроки Меркель назвала правильними.

На наступному саміті вона сподівається на прогрес щодо мінських домовленостей. «У нас є тверді наміри», — сказала канцлерка Німеччини.

Путін зі свого боку сказав: «Важливо, що конкретні завдання, поставлені під час наших недавніх зустрічей у „нормандському форматі“, втілились у життя».

Схожі новини