Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція назвала основні версії нападу на депутата Київської облради Соболєва, внаслідок якого вбили його сина

  • 02.12.2019, 16:28
  • 652

Поліція має три основні версії нападу на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко на брифінгу в Києві, передає Радіо Свобода.

Унаслідок інциденту загинув трирічний хлопчик.

«Основні версії, які нами розглядаються, — це сімейно-побутові проблеми, це фінансово-господарська діяльність та минула й теперішня професійна діяльність громадянина», — сказав Клименко.

Клименко та голова поліції Києва Андрій Крищенко розповіли, що 2 грудня затримані двоє чоловіків віком 18 і 19 років. Їм готують підозру за статтею 115 Кримінального кодексу України 115 (умисне вбивство), оскільки загинула дитина. Втім, кваліфікацію інциденту можуть змінити в процесі слідства. Правоохоронці намагаються встановити ймовірних замовників.

Правоохоронці зазначили, що вилучена зброя, з якої був здійснений постріл.

«Стріляли з будинку. На місці скоєння злочину саме в цьому будинку нами були знайдені деякі речові докази. Була знайдена коробка, яка використовувалася для того, щоб не втратити гільзу, тому що це було в нічний час», — заявив Клименко.

Поліція також надала охорону депутату Київської обласної ради В’ячеславу Соболєву після нападу на нього 1 грудня в центрі Києва. Про це на брифінгу в Києві 2 грудня повідомив голова поліції Києва Андрій Крищенко.

«На момент нападу поліція його не охороняла, але відразу після скоєння злочину надали йому поліцейський супровід, поки що поліцейські його охороняють», — сказав Крищенко.

Схожі новини