Передплата 2024 «Добрий господар»

За вбивство студентки — довічне позбавлення волі

Обвинувачений завдав 19-річній Дарії Косенок 22 ножові поранення у груди

Фото автора
Фото автора

Личаківський районний суд міста Львова виніс вирок у справі щодо вбивства 19-річної студентки Дарії Косенок — довічне позбавлення волі. Вбивство скоєне з особливою жорстокістю. Обвинувачений завдав дівчині 22 ножові поранення.

Нагадаємо, вбивство сталося 2021 року в орендованій кварти­рі на вул. Личаківській, 36. Ско­їв злочин 19-річний хлопець, з яким Дарія раніше зустрічалася, але стосун­ки вирішила розірвати. Дарія родом із Дніпровщини, була студенткою філо­логічного факультету ЛНУ ім. І. Фран­ка, навчалася за спеціальністю «перська мова». Обвинувачений — із Житомирщи­ни, його затримали по гарячих слідах, одразу після вбивства.

Журналістка «ВЗ» побувала на судо­вому засіданні. Обвинуваченого до зали суду не привезли, його можна було бачи­ти й чути через відеотрансляцію.

Прокурор у суді розповів, що стосун­ки у пари не склалися, і обвинувачений виношував умисел — помститися. Зі слів прокурора, обвинувачений завдав ді­вчині 22 ножових поранень. Як з’ясувало слідство, за кілька днів до вбивства об­винувачений шукав в Інтернеті інфор­мацію про те, як ловлять злочинців. І як приховати вбивство… Крім того, обви­нувачений шукав інформацію, як зняти квартиру у Східниці. Це все свідчить про те, що він готувався до вчинення злочи­ну. А з місця злочину утік через вікно…

У судовому засіданні обвинуваче­ний визнав свою вину повністю. Хоча від слідства «косив» під психічно хворого… У психіатричній експертизі, яку проводили в Києві, зазначено, що і на момент вчи­нення кримінального правопорушення, і на момент проведення самої експертизи обвинувачений був осудним і усвідомлю­вав значення своїх дій.

«Враховуючи тяжкість вчиненого кри­мінального правопорушення, врахо­вуючи спосіб вчинення і те, що немає пом’якшувальних обставин, необхідно застосувати найбільш суворе покаран­ня, яке передбачає санкція ч. 2 ст. 115 КК України. Прошу призначити обвинуваче­ному довічне позбавлення волі з конфіс­кацією майна», — наголосив на судовому засіданні прокурор.

У своєму слові до суду обвинуваче­ний говорив нерозбірливо. Видно було, що читав з папірця. Я почула лише те, що просив суворо його не карати… Нато­мість захист обвинуваченого заявив, що немає жодних даних, що потерпілій було завдано особливих страждань шляхом глумління та тортур. Зі слів сторони за­хисту, у суді не було доведено, що вбив­ство вчинене з особливою жорстокістю. А підзахисний, своєю чергою, щиро ка­ється й шкодує, що таке сталося… Але суд такі аргументи сторони захисту до уваги не взяв.

Схожі новини