Передплата 2024 «Добрий господар»

Знадобилось більше трьох годин: Світоліна вперше пробилась до ¼ турніру в Індіан-Веллс

  • 13.03.2019, 09:15
  • 450

Перша ракетка України Еліна Світоліна здобула перемогу в четвертому колі престижного турніру серії Premier Mandatory в Індіан-Уеллс над австралійською тенісисткою Ешлі Барті 7:6 (8), 5:7, 6:4.

Про це повідомляє «Прямий».

Барті почала матч дуже сильно, легко виграючи свої подачі і нав'язуючи боротьбу Еліні на прийомі, але поступово Світоліна почала входити в гру і грати все впевненіше. Українка не мала проблем на своїх подачах, а в дев'ятому геймі зробила брейк. Втім, подати на сет їй не вдалося, а через два гейми на своїй подачі ще й довелося відігравати сетбол. Доля сету вирішувалася на тай-брейку, де Барті не скористалася перевагою (6:3) і чотирма сетболами. Партія в результаті пішла в актив Світоліної (10:8).

Барті була близька, щоб зробити брейк на початку другого сету, маючи брейкпоїнт в першому геймі і ще три в третьому, але замість цього віддала свою подачу, і Світоліна повела 3:1, а після ще одного обміну геймами — 5:3, але наступні чотири гейми виграла австралійка. Барті відіграла два матчболи і реалізувала свій шостий сетбол, щоб перевести гру в вирішальну партію.

Світоліна упустила гейм на своїй подачі на старті третього сету і скористалася медичною перервою за рахунку 1:2. Після відновлення гри Барті відігралася з двох брейкпоїнтів, а далі чотири гейми на свій рахунок записала українка (5:3). Дійти до матчболів на своїй подачі Світоліна не змогла, але потім реалізувала третій матчбол в геймі (п'ятий в матчі) вже на подачі суперниці.

Дівчата провели на корті 3 години 14 хвилин. Еліна здобула п'яту перемогу в протистояннях з Ешлі, австралійка поки програла всі очні зустрічі.

Еліна Світоліна вперше виступить в ¼ фіналу на турнірі в Індіан-Уеллсі. Наступною суперницею українки стане 61-ша ракетка світу Маркета Вондроушова з Чехії, яка сенсаційно вибила Симону Халеп.

Схожі новини