Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Захист Януковича буде подавати апеляцію

  • 24.01.2019, 18:06
  • 486

Захист екс-президента Віктора Януковича буде оскаржувати рішення про його заочне засудження на 13 років ув’язнення у справі про державну зраду.

Про це заявили адвокати Олександр Горошинський і Олександр Байдик після оголошення вироку в Оболонському райсуді Києва, повідомляє «Українська правда».

Горошинський заявив, що суд діяв в умовах тиску з боку державної влади, та й по відношенню до сторони захисту теж чинився тиск у вигляді кримінальних справ.

«Оголошення вироку на даній стадії це є піар-акція і передвиборча агітація зацікавлених осіб», — заявив Горошинський.

За його словами, під час процесу були порушення: участь Януковича не забезпечили, суд не допитав «переважну більшість свідків захисту» і відкинув значну кількість доказів захисту екс-президента.

«Я впевнений в тому, що в умовах політичного тиску, в умовах тиску державної влади на суд, на органи досудового розслідування і на захист, тиску високопосадовців, які є бенефіціарами і зацікавленими особами, тих подій, які відбувалося взимку 2014 року, подій майдану, завершили здійснення державного перевороту, фінального стадією якого є або знищення опонента, або його засудження за будь-яку ціну», — заявив Горошинський.

«Вони на сьогодні — поки що! — спромоглися завершити цю стадію державного перевороту: незаконне засудження політичного опонента», — додав він.

Схожі новини