Передплата 2024 «Добрий господар»

«Cлугу народу» «Буратіно» звинуватили у державній зраді

Разом з іншими проросійськими елементами Дубінський працював проти України

Олександр Дубінський. Фото Як Доброносов
Олександр Дубінський. Фото Як Доброносов

До 12 січня 2024 року проведе під вартою без можливості внести грошову заставу позафракційний народний депутат Олександр Дубінський. Таке рішення ухвалив на закритому засіданні Печерський районний суд м. Києва, підтримавши клопотання сторони звинувачення.

Напередодні Олександру Дубінському, а також колишньому депутату Верхо­вної Ради Андрію Деркачу, експрокуро­ру Костянтину Кулику повідомили про підо­зру за матеріалами Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань. На під­ставі зібраних доказів їх звинувачують у дер­жавній зраді, а також у створенні, керівни­цтві злочинною організацією, участі в ній. Їм загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Всі фігуранти цієї справи мали підпіль­ні клички: Дубінський — «Буратіно», Кулик — «Птічка». Ще одного підозрюваного, уже засудженого помічника Деркача — І. Колес­никова, називали «Ветераном». Компетент­ні органи встановили, що всі ці особи за вказівкою російських спецслужб організо­вували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипло­матичних відносин зі США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО. Зокрема, Деркач та Дубінський орга­нізовували різноманітні медіазаходи, де по­ширювали фейки про українську владу та її західних партнерів. Стверджували про ніби­то втручання українських високопосадовців у президентські вибори у США у 2019 році. Ра­зом із Дубінським, Деркачем у таких заходах брав участь колишній прокурор Кулик. За по­відомленням ДБР, він публічно «обґрунтову­вав» ці фейки з точки зору права.

Слідчі встановили, що цю злочинну орга­нізацію створив заступник начальника ГУ ГШ ЗС росії Володимир Алексєєв, а оперативне керівництво цією агентурною мережею, що діяла у Києві, здійснював заступник Алексє­єва — Олексій Савін.

Слідчі кажуть, що фінансували цей ан­тиукраїнський проєкт російські спецслуж­би. Гроші передавали в Україну через зга­дуваного помічника колишнього нардепа Колесникова. За попередніми оцінками, на цю злочинну організацію росіяни виділили щонайменше 10 млн доларів США. Нардепи часто їздили до росії на зустрічі зі своїми ку­раторами.

Слідство володіє переконливими дока­зами злочинних дій цього угруповання — є не тільки письмові, а й аудіозаписи, на яких чути, як підозрювані обговорюють деталі своїх операцій.

Олександр Дубінський прийшов в україн­ський парламент представником партії «Слу­га народу».

Думка з приводу

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат («ЄС»)

"Українські сенсації" агента «Буратіно» запустили чимало брудних фейків й про мене і мою родину. Його пропагандисти лазили під парканом котеджного містечка, де живе моя сім'я, дискредитували мою роботу на посаді прессекретаря президента. Завданням росій­ської агентури було знецінення проукраїнського політичного табору і особистісна дискреди­тація політиків, які працювали з проєвропейськими президентами Ющенком і Порошенком.

Все це виходило на мільйонну аудиторію каналу «1+1». Цей канал багато років системно проводить антиукраїнські спецоперації, починаючи з 2003 року. Це там крутили ролик про три сорти українців, про Катерину Ющенко «ваша дружина американка», сюжети про Поро­шенка, який «вбив» брата, про Геращенко, яка «мала роман», Гонтареву, в якої «горіла хата», Барну-«корупціонера» і багато іншого. У 2018−2020 рр. кожен випуск «української сенсації» був присвячений нашій команді. Ніхто ніколи ні за що не вибачився.

Свої наративи Дубінський просував не лише у своїх соцмережах, а й на цьому каналі з мільйонною аудиторією. Й жоден редактор, керівник, головред, творчий колектив не висту­пили проти, що дуже показово! Їх не хочуть послухати в суді?

Нагадаю, акціонерами «плюсів» залишаються Коломойський і родина Медведчуків. У «плюсів» все добре. Вони отримують сотні мільйонів гривень з державного бюджету. Агенти «Мальвіна» і Ко продовжують брехати, маніпулювати і отруювати мізки українців. За вказів­кою Банкової чи інших кураторів, як потім з’ясується?

Схожі новини