Передплата 2024 «Добра кухня»

Кремль: "США назвали нас ворогами"

  • 30.01.2018, 15:59
  • 737

Кремль про "список Путіна": США назвали нас ворогами

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував "кремлівську доповідь" Мінфіну США, в якій перераховані імена наближених до президента Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.

"Можна також звернути увагу, що де-факто всі (фігуранти списку - Ред.) названі ворогами США", - цитує Пєскова Meduza.

Водночас він зауважив, що предметно обговорювати список можна буде тільки після його ретельного аналізу. Тоді ж стане зрозуміло, чи буде Росія якимось чином відповідати на публікацію.

Пєсков також прокоментував включення свого прізвища до списку:

"Ну там же прізвища всіх... ставлюся до цього індиферентно", - сказав прес-секретар.

30 січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховано імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.

Всього в списку зазначено 210 імен: 114 високопосадових російських чиновників і 96 олігархів, повідомляє Bloomberg.

Зокрема, в списку є російські олігархи Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Володимир Потанін, брати Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, Алішер Усманов, Ігор Сечін, Олексій Міллер, Олег Тиньков, Сулейман Керімов тощо.

Незважаючи на те, що до зазначених у списку людей не будуть застосовуватися будь-які санкції, банки та інші установи в США і Європі все одно можуть відмовитися від ведення з ними справ.

"Кремлівська доповідь" складена відповідно до закону Про протидію противникам США за допомогою санкцій, який був ухвалений у Сполучених Штатах влітку 2017 року. Санкції було посилено через тривалу агресію проти України, а також через втручання в президентські вибори в США 2016 року.

Схожі новини