Передплата 2024 «Добрий господар»

«Для підлітків — квіткові фото в Інстаграмі, для дорослих — терапія від новин війни»

На квітковій онлайн-мапі Львова — 63 точки цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та китайських груш

Фото радіо "Незламних"
Фото радіо "Незламних"

У Львові вперше в Україні створили онлайн-мапу квіткових точок міста. На ній нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті. Ініціатори ідеї (управління туризму Львівської міської ради та управління екології) вважають, що квіткова карта допоможе туристам скласти індивідуальний маршрут квітковим Львовом, відвідати маловідомі місця та ще краще познайомитися з містом.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, на онлайн-мапі — 63 популярних місць цвітіння весняних клумб. Це тюльпани, сакури, магнолії та груші сорту Шантеклер (китайська грушка). Карта буде лише весняною, влітку квітковий туризм — не настільки актуальний. Мета такої мапи — розвести туристичні потоки з центру в інші райони міста, зокрема чимало клумб з тюльпанами є у Стрийському парку.

«Торік, коли Львів зацвів тюльпанами, ці місця притягувало багато людей, — каже чиновниця. — Люди йшли за гарним настроєм. Ми почали досліджувати, де ще цвітуть квіти — сакури, магнолії. Зрозуміли, що про багато місць цвітіння ми не здогадуємося. А їх би вартувало рекламувати. Так розведемо туристів за різними місцями, аби не було скупчення в центрі. Місто треба по-новому вивчати. Ця карта буде лише онлайн, її можна знайти на сайті міської ради та туристичному сайті Львова.

За словами Христини Лебедь, квітковий туризм матиме свою аудиторію. «Квіти цікаві для різної вікової категорії, — каже. — Для молоді — це нагода створити класний контент для своїх соцмереж. Для людей старшого віку — можливість більше дізнатися про сорти тюльпанів, про сакури. Процес цвітіння короткий, треба милуватися. У перспективі Львів, як місто весни стане традиційним сезоном відпочинку та перезавантаження для українців з інших регіонів».

«Плануйте свій квітковий маршрут»

«Квіткова мапа уже працює, бо на минулих вихідних ми бачили, як люди активно відвідували місця цвітіння тюльпанів, — сказала для „ВЗ“ в.о. начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Галина Микітчак. — Хочемо привернути увагу до квіткових місць у Львові. Цього року рання весна, дерева та квіти швидко розквітли — львів'яни мають встигнутися насолодитися цвітом. Карта допоможе дізнатися про нові локації. Плануйте свій квітковий маршрут! Наступних років будемо доповнювати онлайн-карту новими точками цвітіння клумб. Так додамо позитиву в життя — наповнити особисті стрічки квітковою інформацією».

Тим часом, окрім квіткової мапи, у Львові планують низку тематичних подій і заходів, об'єднаних навколо теми цвітіння — художні пленери, музика, ярмарки, квіткове меню в закладах міста, майстер-класи з догляду і вирощування композицій, флешмоб квіткових фото… Усе це заплановано на період з середини квітня до середини травня, що, окрім цвіту, включає в себе ще й День міста і Великдень.

Схожі новини