Передплата 2024 ВЗ

Симфонічний вечір у Львівській філармонії: американські солісти виконають класичні шедеври та сучасні твори

  • 29.04.2024, 13:57
  • 344

У найважливіший для усіх християн тиждень Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії представить подію «Крізь темряву» із творів, інспірованих духовністю. Відомі диригент та трійка солістів приїжджають з Америки, щоб засвідчити свою солідарність з українським народом та підтримати в часі війни

30 квітня о 19:00 разом з диригентом Бенджаміном Лоебом та гостями філармонії: сопрано Еллісон Черні, віолончелістами Пітером Зайденбером та Арі Еваном оркестр презентує пʼять творів композиторів різних генерацій, серед яких поряд з музикою легендарних класиків можна буде почути нову творчість наших сучасників. Особливим номером програми стане композиція володаря Ґреммі Кітта Вейклі, сповнена віри та енергії.

У програмі прозвучать два знакові концерти для віолончелі — перший з яких, Концерт для віолончелі з оркестром ре мажор Йозефа Гайдна, став останнім відомим класичним концертом написаним для цього інструменту. А другий твір Роберта Шумана, створений майже 70 років опісля — першим романтичним твором жанру.

Коротка довідка про виконавців:

Співачка Еллісон Черні — коренями походить з українського Переяслава, виконавиця провідних оперних партій по всій території США, виступала як солістка з шанованим Філадельфійським оркестром, Бостонським поп-оркестром у таких відомих концертних залах, як Карнегі Голл, Еліс Таллі Голл та Ейвері Фішер Голл.

Віолончелісти Пітер Зайденберг та Арі Еван — регулярно виступають у найбільших концертних залах США, Європи та Азії.

Диригент Бенджамін Лоеб — затребуваний музикант, випускник найвідоміших світових закладів: Джульярдської школи та Гарвардського університету.

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика — колектив із 121-літньою історією. 15 лютого 2023 року Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії зібрав аншлаг у славетному Carnegie Hall у Нью-Йорку з музикою Євгена Станковича, Антоніна Дворжака та Анатолія Кос-Анатольського. У грудні 2023 колектив виступив у Берлінській філармонії, представивши музику українських композиторів. Протягом останніх кількох сезонів оркестр здійснив низку важливих записів для великих міжнародних лейблів, включаючи Naxos та Brilliant Classics.

Деталі програми та біографії виконавців: philharmonia.lviv.ua/event/through-darkness/

Схожі новини