Передплата 2024 «Добрий господар»

«Це пісня про кохання загалом, а не про лесбійське чи гетеросексуальне кохання»

Сергій Жадан пояснив, чому не буде видаляти нашумілий кліп «Серце» із YouTube

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Український письменник, перекладач, фронтмен гурту «Жадан та Собаки» Сергій Жадан вважає, що його нашуміла відеоробота «Серце», знята разом зі співачкою Христиною Соловій, категорично не буде видалена з YouTube, навіть на велике прохання священників з львівської церкви Святого Андрія. Кліп отримав у YouTube понад 500 тисяч переглядів, 31 тисячу вподобайок та майже сім тисяч коментарів, серед яких чимало критичних…

Нагадаємо, досі не вщухає скандал навколо провокативного кліпу гурту «Жадан та Собаки» і співачки Христини Соловій «Серце», де серед кадрів — лесбійські поцілунки, а головна героїня сидить у кріслі в храмі у червоному відвертому одязі. Кліп частково знімали у церкві Святого Андрія УГКЦ, що в центрі Львова. Церковники обурилися на зміст кліпу, вважали, що їх підставили, та вимагали видалити з YouTube.

«Звичайно, кліп не потрібно видаляти з YouTube, — продовжив розмову Сергій Жадан з журналістом „ВЗ“. — Нам подобається ця робота. На наше переконання, вона не порушує християнських цінностей. І загалом не порушує нічого. Тому, ясна річ — не збираємося видаляти кліп».

Також Сергій Жадан сказав свою версію на звинувачення церковників про те, чому творці кліпу грубо порушили домовленості і не дали перед публікацією у YouTube відеороботу на попередній перегляд.

«Неправда, ми подали кліп на розгляд представникам церкви — саме те, що ми зняли у церкві Андрія, — наголосив Сергій. — Представники церкви це бачили. Коли лунають заяви, що ми змінили сценарій — це не правда. Ми зі свого боку жодних домовленостей не порушували. Якби з боку шанованої церкви було прохання вислати кадри зйомок з інших частин у місті, ми б це зробили».

Письменник та фронтмен гурту Сергій Жадан підтвердив, що церква не заробила на оренді приміщення жодної гривні.

Запитую, навіщо в кліпі використано провокативні мотиви — лесбійські поцілунки, оскільки ключова тема — кохання головних героїв.

«Це не для хайпу використано, — пояснив Сергій Жадан. — Ми хотіли показати різних людей. Нам було цікаво продемонструвати в кліпі відеоряд, в якому будуть молоді люди, щоб показати цілий соціальний зріз. Це пісня про кохання загалом, а не про лесбійське чи гетеросексуальне кохання. Ми в хайпі не зацікавлені. З нашого боку все прозоро і все є в описі до кліпу».

Схожі новини