Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Про війну – з гумором

Рівненський музикант створює кумедні картинки про мертвих москалів

Міцик Gonibez з Рівного змушує нервувати москалів, які пішли війною на Україну. Хоч воює з ними не снайперською гвинтівкою і не «Байрактаром». Убивчим для російського загарбника є його гумор.

«Моzкалі нам не друзі. Бо справжні друзі на дорозі не ва­ляються», «У чуд­ні часи живемо, куме: моzкалів палити мож­на, а траву ні», «В Україні нарешті ста­ли дійсністю усі анек­доти про мертвих моzкалів»…

До десятків влучних фраз Міцик Gonibez підбирає не менш вдалі картинки, й вони миттю розлітаються мережею. Бо навіть у час війни, яку оголосила Україні Росія, твор­чість цього чоловіка змушує усміхнутися й твердо вірити: перемога – за нами!

Фото Facebook
Фото Facebook

Міцик Gonibez – шоумен, музикант, ді­джей. Своїми виступами заряджає пози­тивом аудиторію. Але під час пандемії ко­ронавірусу такий бізнес став на паузу. І чоловік вирішив зайняти себе іншою спра­вою – створенням мемів «про смішне і на­боліле».

– Я малюю меми, мабуть, років зо три, – розповідає Міцик Gonibez. – Регулярно – з початку карантину, коли роботи особливо не було, а часу вільного вистачало. Це була моя саркастично-гумористична реакція на сьогодення.

Рідні підтримали Міцика Gonibezа, бо почуття гумору у цій родині у всіх відмінне. Тут звикли до дружніх жартів, сміх завжди ллється з їхньої оселі. Навіть війна не зму­сила носити маску постійного смутку. Бо Мі­цик Gonibez знає, як зарядити бойовий дух кожного українця. А його меми стали попе­рек горла москалям.

Фото Facebook
Фото Facebook

– Вам погрожували, і не раз, че­рез вашу творчість. Вашу сторінку Goni memes у Фейсбуку блокували. Але ви знову й знову тішите українців черговою порцією доброго сучасного гумору. Не страшно?

– Погрози в особисті повідомлення – це норма. Як правило, більшість з них – лише слова. Такий час, що погрози від орків сьо­годні отримують мільйони українців, – каже.

Міцик Gonibez переконаний: гумор у часи війни це й психологічне розвантаження, і пропаганда (в хорошому розумінні). Тому щодня шукає інформаційну ціль, завдяки якій може по окупанту найболючіше вдари­ти. Деякі його роботи перекладені англій­ською. Зокрема, мем із назвою «НАТО пояс­нює Україні, чому не може закрити над нею небо», де в образі нашої багатостраждаль­ної держави – розіп’ятий Ісус Христос.

Фото Facebook
Фото Facebook

Жартує: мем – це порив, який народжу­ється швидко. Каже, вкладена в нього ін­формація має бути сконцентрована, “вибу­хати”.

– Чи є табу на теми для вас?

– У час війни перестав зачіпати політи­ку, аби не роз’єднувати людей. За умов зо­внішньої загрози це неприпустимо, – гово­рить Міцик Gonibez.

Фото Facebook
Фото Facebook
Фото Facebook
Фото Facebook
Фото Facebook
Фото Facebook

Читайте також: Медведчук став "зіркою" соціальних мереж: підбірка мемів

Схожі новини