Передплата 2024 ВЗ

Світ полонила матюкоманія...

Якщо колись нецензурна лексика різала вуха і викликала обурення, то тепер навіть інтелігенти починають до неї звикати.

Не тому, що матюки перетворилися на норму — просто людина пристосовується до всього, навіть, як стверджує народний анекдот, до шибениці. Останнім часом нецензурщина стала настільки поширеним явищем, що дослідники порівнюють її з вірусною епідемією, якій дали назву матюкоманія. Звідки походить брудна лексика та яке її істинне значення, розповіла дослідниця Марія Чумарна.

—Мати ПРИСУТНІ практично в усіх мовах, — починає розмову пані Марія. ¬ Побутує думка, що найбільше полюбляють застосовувати нецензурщину росіяни, однак перше місце, мабуть, посідають серби. Якщо у нас брудні слова заборонені в літературі та на телебаченні, то у них вони пробралися навіть туди. А от саме поняття слова мат (сварити чиюсь матір) походить з Росії. Груба образа жінки, яка привела людину на світ, тривалий час не приживалася в інших культурах. У наших пращурів існував культ матері, панував матріархат.

Нецензурні слова несуть негативну енергетику, яка шкодить людині, що їх вимовляє, і тому, на чию адресу вони сказані. Ще більше значення має їхній зміст.

Приниження людини та її матері вважається найважчою формою нецензурної лексики, оскільки зневажає не самого лише адресата, а й весь його рід, святість народження. Кожне слово, сказане вголос або подумки, має велику силу. Поширення цього виду матюків сприяє накопиченню негативної енергетики, через яку сучасні представниці чарівної статі не хочуть народжувати нащадків, материнство перестало бути для них пріоритетом. Такий період людство циклічно переживало в середні віки, коли материнство зневажали в багатих домах. До речі, вираз “елки¬палки” ¬ це завуальована форма того ж брудного вислову.

Популярний англійський мат, який посилає у визначеному напрямку, трохи м’якший, оскільки, крім матеріалізованої агресії, спрямованої в бік адресата, нічого гіршого не передбачає. Українські та польські матюки — це елементи стародавніх проклять, яких колись було надзвичайно багато. Деякі з них перейшли у жартівливу форму, але сили своєї не втратили. Особливо небезпечно застосовувати вирази, які починаються словами “А щоб тебе...”. Це cловесне кодування людини, яке закладає програму на майбутнє. Як відомо, будь¬які прокльони повертаються до того, хто їх висловив. Однією з найнебезпечніших фраз вважають лайливий вираз “Щоб тебе шляк трафив!”. У жінки, яка бажала цього всім направо і наліво, несподівано загинув син. Часто, коли стаються такі трагедії, люди не замислюються, що самі накликали на себе біду.

Небезпечно, коли мати “криє матом” дитину. Дослідження показало, що 15% українських дітей чують нецензурщину з батьківських вуст. У народі кажуть: “Материнська молитва з дна моря виймає, а прокляття — в могилу заганяє!”. Про це йдеться в народній казці “Брати-гайворони”: ненька побажала своїм галасливим синам стати птахами, і її бажання здійснилося.

“Блін” — завуальована форма нецензурного слова, яке широко використовують у наш час. Мало хто здогадається, що “б...дь” — це ім’я демона забуття та безпам’ятства. В англійській мові воно означає “кров”. Цим словом часто характеризують жінок легкої поведінки, воно інтерпретується в “блуд” — позначення важкого гріха. Недаремно кажуть “блуд вчепився”, коли хтось ходить по колу й не може знайти дорогу. Якщо людина постійно використовує цей матюк “для зв’язки слів”, вона вклоняється демону, який обплутує її свідомість, мов павутиною. Як наслідок, любитель “міцного слівця” стає агресивним, не здатним сконцентрувати увагу на конкретних життєвих завданнях, не може реалізуватися, знайти мету. Свідомість затьмарюється, й людина не годна прийти до тями.

Ще гірші наслідки несе польський мат “курва”. У перекладі він означає “кривизна”. Якщо часто застосовувати це слово, воно спричинятиме деформації у всіх проявах життя. Ризиковано чути та вимовляти цей мат вагітним жінкам: він спричиняє пороки розвитку плоду.

Нецензурні слова свідчать про деформацію у свідомості людини. Вони народжуються з думок, які січуть, мов сокира, тому жодні плани, які людина намагається скласти, не реалізовуються. Накопичення негативної енергії обплутує мозок та руйнує людину зсередини.

Жінки, застосовуючи “брудні” вирази, шкодять собі більше, ніж чоловіки. Зневажаючи себе, вони поступово перетворюються на річ в очах представників сильної статі. А потім дивуються: “Чому він так погано до мене ставиться, обходиться, мов з іграшкою?”. Дами не здогадуються, що причина — у страшних закляттях, які вони накладають на себе самі.

Схожі новини