Передплата 2024 «Добрий господар»

Корпоративна англійська: як обрати ефективні мовні курси для співробітників?

  • 29.03.2024, 13:48
  • 500

Англійська, як мова міжнародного спілкування, є стратегічним інструментом для успіху бізнесу, особливо в сучасну епоху глобалізації. Тому все більше компаній намагаються покращити рівень володіння англійською у своїх співробітників — в цьому допомагають корпоративні курси

А що таке корпоративна англійська, які її переваги, та як організувати ефективне вивчення мови для вашої команди — про це сьогодні розкажуть фахівці з First Cambridge Centre.

Що таке корпоративна англійська?

Корпоративна англійська — навчання для компаній, вдосконалення мовних навичок співробітників, з акцентом на ті здібності, що будуть найкориснішими для їх професійної діяльності.

Головна мета такої програми — професійний та особистісний розвиток команди, підвищення її ефективності у сучасному бізнес-середовищі.

Корпоративна англійська в Києві є однією з найпопулярніших послуг освітнього центру Cambridge.ua, адже наразі дедалі більше власників бізнесів прагнуть вийти на новий рівень міжнародної взаємодії.

Навчання в такому разі може відбуватися за різноманітними напрямками, залежно від конкретних потреб та специфіки роботи вашої організації:

  • General English — комплексне вдосконалення навичок без акценту на сферу діяльності,
  • Business English — англійська для потреб бізнесу зі специфічними темами навчання, лексикою та граматичними структурами,
  • Communication English — покращення розмовних навичок.

Переваги корпоративного навчання

Загалом, серед плюсів вивчення мови в команді можна виокремити:

  • зміцнення корпоративної культури

Навчання у колі колег комфортніше та веселіше, а також сприяє покращенню атмосфери в команді.

  • підвищення конкурентоспроможності компанії

За допомогою англійської ви зможете розширити ринок збуту своїх послуг, залучити іноземні інвестиції, а також дізнатись найактуальнішу інформацію з вашої сфери.

  • розвиток співробітників

Знання мови розширює перспективи для карʼєрного та професійного зростання.

Як обрати курси для співробітників?

Під час того, як ви обираєте курс корпоративної англійської для ваших колег, врахуйте декілька важливих рекомендацій!

1) Визначте потреби бізнесу та співробітників

Перш ніж обирати курс, обовʼязково сформулюйте мету навчання вашої команди. Відтак, ви зрозумієте які мовні навички є найважливішими для діяльності компанії, і, відповідно, чітко усвідомите, курс якого спрямування буде найдоречнішим.

2) Перевірте рівень знань ваших колег

Важливо розуміти, яким рівнем знань володіє команда — це допоможе підібрати ефективну навчальну програму. Оцінку рівнем знань можна здійснити двома способами:

  • тестування у мовній школі та визначення рівня за шкалою CEFR,
  • складання міжнародного іспиту.

3) Оберіть акредитовану програму

Віддайте перевагу курсам у мовних школах, які мають сертифікати МОН або Cambridge Assessment English. Також перевірте, чи мають такі організації досвід роботи з корпоративними клієнтами та позитивні відгуки від компаній.

4) Зверніть увагу на кваліфікацію викладачів

Переконайтесь, що вчителі, які будуть проводити курс мають високий рівень кваліфікації та досвід викладання. На це може вказати володіння викладачами міжнародними дипломами або кваліфікаціями DELTA, CELTA та іншими.

5) Обирайте системи оцінки прогресу

Ефективна програма навчання повинна включати зворотний зв’язок, проміжні тести та фінальну оцінку рівня знань. Це допоможе вам відстежити результативність інвестицій та зробити висновки про навички команди.

Отже, вивчення англійської допоможе покращити атмосферу в колективі, налагодити ефективну роботу з партнерами, глибше зрозуміти міжкультурні аспекти ділового спілкування та піднятись на нові бізнес-вершини.

Схожі новини