Передплата 2024 «Добра кухня»

У французьких кінотеатрах завелися блощиці

Покусаним глядачам компенсації не виплачують…

Деякі глядачі принесли “кіношних” блощиць додому... Фотоколаж thetimes.co.uk
Деякі глядачі принесли “кіношних” блощиць додому... Фотоколаж thetimes.co.uk

Як інформує французьке видання Le Figaro, відвідувачі паризьких кінотеатрів скаржаться у соцмережах на… блощиць, яких начебто повно у кінозалах.

Деякі глядачі, пише ви­дання, принесли бло­щиць із кінотеатрів додо­му. Аби позбутися цих кусючих жуків, одному паризькому кі­номанові довелося витратити аж 450 євро… «Не думаю, що коли-небудь знову наважуся відвідати кінотеатр», — цитує Le Figaro жителя столиці Франції, якого в кінозалі покусали бло­щиці.

На повідомлення ЗМІ про «засилля» блощиць у кінотеа­трах відреагували великі фран­цузькі кіномережі. Зокрема, MK2 і UCG заявили, що їхні кіно­зали ретельно прибирають, тож блощиць там бути не повинно. «Блощиці вражають усі громад­ські місця й приватні помешкан­ня у Франції», — наголосила ме­режа UGC. Мовляв, зовсім не факт, що вони кусають глядачів саме у кінозалах, та й загалом, «блощиці жодних хвороб не по­ширюють»…

Представники UCG також підкреслили: «кіноглядачі, яких покусали блощиці», не мати­муть права на жодну компенса­цію, оскільки «дуже важко ви­значити, де саме це сталося».

Як нагадують французькі ме­діа, блощиці у країні справді жи­вуть у багатьох приміщеннях. Згідно з недавнім звітом фран­цузької Агенції безпеки у сфері охорони здоров’я, у 2017−2022 роках вони «атакували» понад 10% французьких домогоспо­дарств.

Схожі новини