Передплата 2024 «Добрий господар»

Єврокомісія пропонує Україні та Росії проміжний газовий контракт

  • 23.09.2014, 18:55
  • 974

Пропозиція полягає в тому, щоб знайти проміжне рішення і уникнути проблем із безпекою постачання в осінньо-зимовий період до настання квітня

Європейська сторона на тристоронній зустрічі 26 вересня в Берліні запропонує компромісне рішення, яке дасть змогу відновити постачання російського газу в Україну, не чекаючи рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це заявив віце-президент Європейської комісії з питань енергетики Гюнтер Еттінгер після ХІІ засідання Ради міністрів Енергетичного співтовариства у Києві у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша пропозиція полягає в тому, щоб знайти проміжне рішення і уникнути проблем із безпекою постачання в осінньо-зимовий період до настання квітня. Ідея полягає в тому, щоб знайти проміжне рішення — укласти проміжний контракт на певний обсяг газу, який має бути поставлений «Газпромом» Україні на основі проміжної ціни, і після цього дочекатися рішення Стокгольмського арбітражного суду і прийняте те рішення, яке буде вирішено», — сказав єврокомісар.

Схожі новини